BBC UNITED NINOVE schrijft geschiedenis in het Ninoofse basket gebeuren

C21

BBC UNITED NINOVE schrijft geschiedenis in het Ninoofse basket gebeuren

Editiepajot_ingezonden_bbc_united_ninove_logo_13042015
 

Sinds de teloorgang van “Brother Ninove” heeft Ninove een doorstart gekend, de club werd omgevormd tot BBC United Ninove. Gezien ze een leefbare club wensen te zijn werd de focus op de jeugdwerking gelegd en 3 jaar later krijgt het project, welk op tafel ligt, stilaan vorm en de focus op de jeugd legt hen geen windeieren.

Eerst en vooral spelen de pupillen op 16/04 om 19u30 de nu al legendarische ½ finale van de beker van Oost-Vlaanderen tegen Helios Zottegem. Nooit eerder geraakte een Ninoofse jeugdploeg zo ver in de Oost-Vlaamse beker competitie!

 

Het beker parkoers van de youngsters oogt nu al spectaculair door de uitschakeling van 2 landelijk spelende ploegen in de  resp.1/8 en ¼ finale tegen Gentson en Erembodegem.

 

Nu wacht hen Helios Zottegem. Een ploeg die, net als Ninove, speelt in de provinciale reeks en die slechts 1 gelijkspel noteerde in de reguliere competitie tegen jawel...Ninove. Dat het een razend spannende wedstrijd wordt hoeft geen betoog. Dat de supporters massaal aanwezig zullen zijn kunnen we ook verzekeren gezien alle initiatieven die reeds genomen zijn op Facebook en andere sociale media. Dat de beste moge winnen!

 

Het project jeugd stopt niet bij deze prestatie. Volgend seizoen zal BBC United Ninove met niet minder dan 11 ploegen in competitie aantreden. 2 microben ploegen + een derde in de nacompetitie, 2 benjamin ploegen, 2 pupillen ploegen, 1 miniemen ploeg, 1 junioren ploeg en 2 senioren ploegen in de 4de provinciale reeks.

Hier sluit dan onmiddellijk de 2de primeur voor het Ninoofse basket bij aan, er worden volgend seizoen namelijk voor het eerst in het Ninoofse (jeugd) basket gebeuren 2 ploegen ingeschreven op het landelijk niveau. Volgend seizoen zullen het de miniemen en junioren zijn die op dit niveau zullen aantreden. Fingers crossed.

 

Ook schrijven ze in met 2 senioren ploegen om enerzijds de doorstroming voor de jeugdspelers te kunnen blijven ondersteunen/garanderen en om anderzijds ook een team in competitie te brengen met de ambitie om uit de onderste regionen van het basketbal weg te geraken. Voorzichtigheid met het uiten van ambitie’s is steeds op zijn plaats, maar dat ze op termijn in een hogere provinciale reeks willen aantreden hoeft geen geheim te zijn.

 

Dat het basket in Ninove leeft hoeft met deze info geen betoog vandaar ook de missie en meteen ook als afsluiter: 

 

BBC UNITED NINOVE verbindt jongeren met basketbal op basis van een sportief en duurzaam uitgebouwd beleid ondersteunt door de waarden omschreven in het “DRIVE” principe.

 

Drive = Duurzaam Respekt Inzet Vereniging Engagement.

 

www.bbcunitedninove.be - 0473/541416

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 apr 2015
Jimmy Godaert
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief