NINOVE zet fors in op onkruidbestrijding

C21

NINOVE zet fors in op onkruidbestrijding

Editiepajot-logo-ninove

Stad Ninove maakt extra middelen vrij voor onkruidbestrijding op haar grondgebied. Het verbod op herbiciden maakt een andere, meer doorgedreven aanpak noodzakelijk.

Vorig jaar haalde de stad nog de pers met onkruid dat op vele plaatsen te hoog doorschoot. Door omstandigheden kon de externe aannemer pas in juni met onkruidverwijdering beginnen, een achterstand die nadien nooit meer werd ingehaald. Dat probleem stelt zich dit jaar niet, maar de stad steekt ook een tandje bij. 

 

“Dit jaar werd 200.000-€ extra budget voorzien voor onkruidbestrijding. Zo wordt  het grondgebied in 7 rondes onkruidvrij  gehouden, in plaats van in 3 beurten vorig jaar” vertelt schepen van Financiën Paul De Schepper, “Dat zou moeten volstaan om het openbaar domein op een aanvaardbaar niveau onkruidvrij te houden. In het najaar evalueren we die bijkomende inspanningen.” Wat de voetpaden betreft, beperken deze werken zich wel tot de breedte van 1 meter. 

 

Voor het onkruidvrij houden van de begraafplaatsen – een gevoelig punt voor de burgers – investeerde de stad 20.000 euro in een onkruidbestrijdingsmachine op basis van heet water. “Het toestel heeft een lange, flexibele arm waarmee de ruimtes tussen de zerken bereikt kunnen worden,” zegt schepen van Begraafplaatsen Katie Coppens. 

 

Tot slot is de stad ook gestart met een proefproject van stropellets voor het onderhoud van plantvakken. Stropellets bedekken de bodem na regen met een egale laag waar geen onkruid kan doorschieten. “We hopen hiermee fors te besparen op werkuren,” vertelt schepen van Leefmilieu Wouter Vande Winkel, “Bovendien is het een volledig biologisch proces. Momenteel zijn we gestart met een omvangrijk proefproject, maar na een positieve evaluatie breiden we deze manier van werken wellicht uit.” 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 apr 2015
Jacky Delcour
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief