OCMW NINOVE en Ninove-Welzijn slaan de handen in elkaar en bouwen 30 seniorenflats en een ontmoetingscentrum in Denderwindeke

C21

OCMW NINOVE en Ninove-Welzijn slaan de handen in elkaar en bouwen 30 seniorenflats en een ontmoetingscentrum in Denderwindeke

Editiepajot_jimmy_godaert_foto_flats_denderwindeke
 

De OCMW-raad gaf op de vorige OCMW-raad goedkeuring aan de samenwerkingsovereenkomst met sociale huisvestingsmaatschappij Ninove-Welzijn om samen een 30-tal sociale flats en een ontmoetingscentrum voor senioren te bouwen. Eerder gaf ook de raad van bestuur van shm Ninove-Welzijn hiervoor al de goedkeuring.

OCMW-voorzitter Lieven Meert is een tevreden man: “De bouw van assistentieflats in Denderwindeke was nog een idee van mijn voorganger en huidige collega-schepen Paul De Schepper, dat we met de nieuwe meerderheid verder hebben uitgewerkt en verfijnd. Met de nu afgesproken samenwerking met Ninove-Welzijn kunnen we zorgen voor een uitbreiding van de huidige 20-serviceflats van het ocmw tot een complex van in totaal ongeveer 50 flats.”

Voorzitter van shm Ninove-Welzijn Stijn Vermassen legt verder uit: “Ninove-Welzijn heeft de nodige expertise als bouwmaatschappij terwijl het ocmw zal instaan voor de organisatie en uitbating van een ontmoetingscentrum voor de bewoners van de huidige serviceflats, de toekomstige nieuwe flats, maar ook voor andere senioren uit Denderwindeke . Ninove Welzijn staat garant voor een betaalbare huurprijs op basis van het inkomen van de inwoners.

Alain Triest, ondervoorzitter NW, stipt aan dat Ninove Welzijn voor de bouw van de sociale flats een goedkope lening krijgt van de Vlaamse overheid. “We zullen later op de gemeenteraad ook een voorrangsreglement goedkeuren zodat mensen boven een bepaalde leeftijd voorrang krijgen om er te gaan wonen.”

OCMW-raadslid en Denderwindekenaar Bart Mignon is tevreden dat er binnen een aantal jaar extra seniorenflats zullen bijkomen op de site waar recent het voormalige ocmw-rusthuis werd afgebroken. “Het ocmw-rusthuis langs de Edingsesteenweg zit in het geheugen gegrift van elke Denderwindekenaar. Het gebouw renoveren was echter veel te duur zodat we in de vorige legislatuur met wat spijt in het hart beslisten om voor een nieuwbouw te gaan om zo te kunnen voldoen aan de hedendaagse normen. Maar als Denderwindekenaar ben ik heel blij en fier dat we er kunnen voor zorgen hebben dat er in onze gemeente extra flats bijkomen voor de ouderen. De vergrijzing slaat immers hard toe. Op deze manier kunnen we daar mee een antwoord op bieden.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 apr 2015
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 01 mei 2024
Marc Colpaert | 29 apr 2024

archief