NINOVE- Een succesvolle avond bij Davidsfonds Denderwindeke met Stressdokter Luc Swinnen

C21

NINOVE- Een succesvolle avond bij Davidsfonds Denderwindeke met Stressdokter Luc Swinnen

Editiepajot_jacky_delcour_2015-04-22_luc_swinnen
 

Davidsfonds Denderwindeke had verder niemand minder dan stressdokter Luc Swinnen uitgenodigd die het thema burn-out kwam toelichten. Wat is burn-out niet, wat zijn de symptomen, hoe kunnen we het herkennen, wat kunnen we eraan doen, hoe kunnen we het vermijden,… Dr. Swinnen deed dit op onnavolgbare wijze, boeiend, zeer duidelijk, met een perfecte mix van ernst en humor.. 

Als voorproevertje waren er enkele activiteiten die kaderen in preventie en/of behandeling van burn-out. Bezoekers konden genieten van een hoofdmassage gegeven door Karma & Ojas. Psychotherapeute Ann De Rouck vertelde boeiend hoe psychotherapie je helpt om je leven in evenwicht te brengen door de diepere oorzaken van burn-out aan te pakken. Wendy De Bruyn was de rust zelve met haar demonstraties van Tai Chi. En de Stad Ninove o.l.v. Sylvie Decat informeerde het publiek over de campagne “Fit in je hoofd”. 

 

Heel belangrijk bij het voorkomen en/of behandelen van burn-out is een goed sociaal netwerk te hebben waar men kan op terug vallen. Mensen hebben met wie je gezellig kan praten, zodat er “gelukshormonen” vrijkomen die je veerkracht geven op moeilijke momenten. Tevens is het belangrijk om naast het werk, te zorgen voor een goed evenwicht en tijd te nemen voor je dierbaren. Voldoende bewegen en zorg dragen voor je lichaam, prikkels vermijden (tv, smartphone, sociale media,…), gezond eten, suiker bannen… kortom, een goed evenwicht in je leven kan je helpen een burn-out te voorkomen. 

 

Ter info : de volgende activiteit gaat door op dinsdag 19 mei 2015 om 20u in Trefpunt Winnik. Patrick Focquaert komt dan een reisreportage geven over IJsland. Alle info op de website : http://www.dfwinnik.be/drupal/2015-05-19-IJsland 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 apr 2015
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 01 mei 2024
Marc Colpaert | 29 apr 2024

archief