NINOVE - Digisenior

C21

NINOVE - Digisenior

Editiepajot-logo-ninove

Op 22 april 2015  en 27 april 2015 start de eerste reeks van het proefproject van digisenior voor alle leden van de ouderenadviesraad van Ninove. Dit project is een samenwerking tussen de stad Ninove, de ouderenadviesraad en de leerlingen van het Heilige Harten Secundair.

 

Aan de hand van een enquête werd bij de leden van de OAR bevraagd welke onderwerpen zij graag aan bod zagen komen. Daaruit bleek dat het versturen van een mail, hoe je met google of facebook werkt toch nog heel moeilijk is voor een groot deel van de senioren.

 

Het doel is om net deze senioren te bereiken die weinig of zelfs helemaal niets van computers en andere digitale technieken afweten en hen op deze manier toch de digitale wereld te laten ontdekken.

 

Tijdens deze lessen mogen de leerlingen voor één keer de rol van leerkracht spelen, en zo de senioren op een eenvoudige manier wegwijs maken in de computerwereld. Door de persoonlijke aanpak van de jongeren, krijgen de senioren ook een beter idee van ‘de jeugd van tegenwoordig’. 

 

Meer info? Dienst sociale zaken, 054 31 32 45, sociale.zaken@ninove.be 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 apr 2015
Jimmy Godaert
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief