NINOVE - Grote Prijs voor Sportpoëzie zoekt de beste sportgedichten

C21

NINOVE - Grote Prijs voor Sportpoëzie zoekt de beste sportgedichten

Editiepajot_ingezonden_sportpoezie-beeld

Met de Grote Prijs voor Sportpoëzie gaat de Stad Ninove, gedurende veertig jaar aankomstplaats van de Ronde van Vlaanderen, op zoek naar wieler- en andere sportgedichten. 

Elk Nederlandstalig gedicht dat thematisch aan het onderwerp ‘sport’ gelinkt is, komt in aanmerking voor deze nieuwe poëziewedstrijd. Deelnemende gedichten mogen niet eerder gepubliceerd zijn, noch digitaal, noch in gedrukte vorm. Iedereen die op 1 januari 2015 16 jaar of ouder was, kan aan de wedstrijd deelnemen. Elke deelnemer mag maximum drie gedichten indienen. De wedstrijd loopt tot 1 september 2015. Alle werken moeten uiterlijk op die dag ingediend zijn. Dit kan zowel met de levende postbode als per e-mail.

De beoordeling van de ingestuurde gedichten gebeurt door een jury onder voorzitterschap van Willie Verhegghe, stadsdichter van Ninove en Vlaanderens Schoonste Wielerdichter. De jury selecteert maximum 30 gedichten voor een eventuele publicatie. Aan de wedstrijd is een prijzenbedrag verbonden van 2000 euro: de Grote Prijs voor het Beste Sportgedicht ter waarde van 1250 euro, twee aanmoedigingsprijzen ter waarde van 250 euro en een jongerenprijs (-25 jaar) ter waarde van 250 euro.

 

Wedstrijdreglement en inlichtingen? Dienst cultuur, cultuur@ninove.be, 054 31 32 87, www.ninove.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 mei 2015
Jimmy Godaert
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief