NinoMundo, multicultureel straatfeest in hartje NINOVE

C21 Css

NinoMundo, multicultureel straatfeest in hartje NINOVE

Editiepajot_ingezonden_ninomundo_2015

Het Ninove van de 21ste eeuw is een multicultureel Ninove. Met de derde editie van NinoMundo schenkt Ninove uitgebreid aandacht aan de culturele verscheidenheid in onze stad. Het plein aan winkelcentrum Ninia wordt op zaterdag 23 mei omgetoverd tot een gezellige pleisterplaats vol lekker eten, fijne workshops, vrolijke muziek en dans. De ideale gelegenheid voor Ninovieters met en zonder migratieachtergrond om je stadsgenoten beter te leren kennen.

Op de culinaire markt stellen Ninovieters uit alle werelddelen hun eigen specialiteit voor. Aan democratische prijzen geniet je van heerlijk exotisch eten en drinken. Deze culinaire wereldreis zal je zeker kunnen smaken! Uiteraard kan je na deze wereldreis thuiskomen met een lekkere Ninoofse Witkap. Daarnaast stellen verschillende Ninoofse organisaties die werken rond ontwikkelingssamenwerking hun werking voor. Wie benieuwd is hoe hij/zij bruggen kan slaan naar het Zuiden, is op NinoMundo aan het goeie adres.

 

Workshops - Op NinoMundo kan je ook zelf de handen uit de mouwen steken. Met “l’Afrique, c’est chic” strijkt er een heus Afrikaans crea- en cultuurdorp neer in onze stad. Deze workshop is een mix van actieve crea-activiteiten waarbij je zelf aan de slag gaat en culturele duiding waarbij je heel wat kan leren over de Afrikaanse cultuur. De workshop zandschilderen brengt dan weer de kunstenaar in je naar boven. En ook wie graag de beentjes strekt, wordt niet aan haar/zijn lot overgelaten. Met een initiatie salsadansen zet je je eerste pasjes in de zwoele zuiderse ritmes. De meisjes van Turkuaz zorgen er dan weer voor dat je ook in Turkije de weg kan vinden naar de dansvloer. 

 

Muziek - “Zonder muziek zou het leven een vergissing zijn”, luidt een Cubaans gezegde. Met een uitgebreid muzikaal programma zorgen we op NinoMundo voor voldoende leven in de brouwerij. We starten met enkele lokale toppers. Gospelkoor Victory en Le Chemin de la Gloire brengen sfeervolle traditionele muziek die je zeker zal bekoren. Daarna zorgt straatfanfare AGRUM! voor een bonte mengeling van muziek, dans, woord en kostuums. Zij zullen driemaal optreden op en rond het plein. Afsluiten doen we met de fijne bende van Radio Negra. Deze rasartiesten brengen nummers van Manu Chao, maar grasduinen ook in genres zoals ska, reggae, salsa en artiesten zoals Buena Vista Social Club en Bob Marley.

 

Praktisch

  • Zaterdag 23 mei 2015, 13 uur – 20 uur
  • Centrumlaan Ninove (plein aan winkelcentrum Ninia)
  • Gratis!

Meer info? Dienst integratie, integratie@ninove.be ,054 31 32 48

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 mei 2015
Jacky Delcour
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief