NINOVE - Autodelers gezocht

C21 Css

NINOVE - Autodelers gezocht

Editiepajot-logo-ninove

Gebruik je weinig je auto en vind je dat de kosten van die wagen zwaar doorwegen? Of heb je geen auto, maar heb je er soms wel één nodig? Staat de tweede wagen in het weekend meestal stil? Of zou je wel af en toe een tweede wagen kunnen gebruiken? Dan is particulier autodelen de oplossing voor jou! 

Autodelen is een vorm van duurzame mobiliteit waarbij meerdere personen om beurt gebruik maken van één (of meerdere) wagen(s). De wagen wordt dus gebruikt wanneer hij nodig is. Wanneer de wagen niet nodig is, kan hij door een andere persoon gebruikt worden. Autodelen heeft tal van voordelen. Het is niet alleen dé goedkoopste manier om met de auto te rijden, maar is ook goed voor de gezondheid. Bovendien is het een manier om de bereikbaarheid en de leefbaarheid van de stad te verbeteren en zijn er ook verschillende maatschappelijke voordelen. Zo ga je meer nadenken over je autogebruik, zorgt het minder aantal gereden kilometers voor een schoner leefmilieu en zorgen minder geparkeerde wagens voor meer open ruimte. Die ruimte kan gebruikt worden voor het aanleggen van parkjes, speeltuinen, ontmoetingsplaatsen, enz. Daarnaast zorgt autodelen ook voor meer sociaal contact. De stad wil autodelen ondersteunen en bespreekt de mogelijkheden.

 

Wil je weten hoe je mensen vindt die samen met jou een auto willen delen of om je eigen auto mee te delen, welke afspraken je moet maken, en welke verzekering je moet nemen? Kom dan naar de infosessie op 3 juni 2015 en ontdek er alles over!

 

Waar en wanneer? Woensdag 3 juni 2015 om 20 uur in het oud stadhuis (vergaderzaal 1e verdiep), Oudstrijdersplein 6 in Ninove.

 

Meer info? Dienst leefmilieu, 054 31 32 76, leefmilieu@ninove.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 mei 2015
Sam Herremans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 12 aug 2022
Sam Herremans | 12 aug 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief