NINOVE - vtbKultuur op stap naar Eeklo

C21

NINOVE - vtbKultuur op stap naar Eeklo

Editiepajot_ingezonden_vtb_cultuur_logo_

Het Meetjesland, met Eeklo als centrumstad, is een dynamische plattelandsregio in het noordwesten van Oost-Vlaanderen. De streek heeft een uitgesproken agro-voedingskarakter en kenmerkende cultuurlandschappen. In het noorden vindt men polders met verschillende waterlopen en kreken in het zuiden bosrijk gebied.

Uitvalsbasis is de Huysmanhoeve, het toeristisch bezoekerscentrum van het Meetjesland. De hoeve met haar poortgebouw zijn beschermde monumenten; het erf met de dreef, omwalling, dienstgebouwen en boomgaard zijn beschermd als dorpsgezicht. Het geheel is gelegen in Bus, een  zijstraat van de Peperstraat in Eeklo.We verplaatsen ons naar Eeklo per autocar.

 

In de voormiddag maken we een culinaire wandeling door Eeklo Van cuberdon tot export :Centraal bij deze belevingswandeling staan de Eeklose producten van vroeger en nu. Een enthousiaste gids vertelt over het heden en het verleden en doorspekt alles met interessante weetjes. Nadien schuiven we aan voor het middagmaal: varken aan het spit in de Huysmanhoeve.

Voor het namiddagprogramma kan je kiezen tussen een unieke busrit door heen het noordelijke gedeelte van het Meetjesland met een aantal tussenstops of een gegidste wandeling.

 

In de late namiddag wordt de dag afgesloten met een concert van de lokale coverband Nicodeamus & the misunderstood Vikings, zij brengen covers van Nick Cave.

Tussendoor kan je die dag in de Huysmanhoeve een echte schaapsherder ontmoeten, je leert alles over bloemen en bijen van een imker en je kan je verdiepen in een twintigtal oude ambachten: kantklossen, ambachtelijk brood bakken, ... Sportievelingen kunnen zich wagen aan krulbollen, een typische Meetjeslandse sport.

 

Kostprijs - Totaal prijs : 35 euro voor volwassenen, 30 euro voor leden van vtbKultuur en VAB, 22 euro voor kinderen onder de 12 jaar. Wie geen lunch wenst neemt best een lunchpakket mee. (zonder lunch volwassen 20 euro,kinderen 15 euro )

 

Inschrijving verplicht - Inschrijving tot 25 mei 2015 via ninove@vtbKultuur.be of Hilde Mertens 0471 39 44 66

Vermeld bij de inschrijving je keuze voor het namiddagprogramma , lunch.

Om je deelname te bevestigen dien je voor 26 mei te betalen. Dit kan via overschrijving op BE121043 5742 0492 (vtbKultuur Ninove) of cash in taverne De Koepoort.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 mei 2015
Jacky Delcour
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 26 mei 2023

archief