Wit-Gele Kruis start met lokaal verpleegteam in NINOVE

C21

Wit-Gele Kruis start met lokaal verpleegteam in NINOVE

Editiepajot_ingezonden_foto_wit-gele_kruis_team_ninove-noord
 

Onlangs startte Wit-Gele Kruis in Ninove met een wijkteam. Wit-Gele Kruis team Ninove -Noord bestaat uit 9 thuisverpleegkundigen en zal voortaan instaan voor alle zorgaanvragen van jong en oud in de regio Ninove, Outer, Appelterre-Eichem, Voorde, Aspelare en Nederhasselt, ongeacht het ziekenfonds waarbij men is aangesloten. 

Door in zelfsturende verpleegteams te werken, hebben de vertrouwde verpleegkundigen nóg méér aandacht voor alle zorgnoden, zowel van patiënt als van mantelzorger (totaalzorg). De verpleegkundigen van team Ninove-Noord: “Ons gemotiveerd team staat voor iedereen klaar! Dankzij onze nauwe samenwerking met andere lokale zorgverleners helpen wij patiënten en mantelzorgers in onze regio graag op weg voor al hun zorgvragen, bv. gezinshulp, maaltijden aan huis, poetshulp, kinesitherapie, uitleendienst voor hulpmiddelen...” 

 

Wit-Gele Kruis heeft ook gespecialiseerde verpleegkundigen, waardoor je als patiënt steeds kan rekenen op het beste advies en kwalitatieve zorgen op vlak van bv. diabetes, wondzorg, palliatieve zorg, stoma- en continentiezorg, psychiatrische zorg, geriatrische zorg… 

 

Door op deze nieuwe manier te werken wil Wit-Gele Kruis tegemoet komen aan de zorguitdagingen van de toekomst, bv. de vergrijzing, de kortere ligduur in ziekenhuizen, chronische zorgen… Wit-Gele Kruis won hiervoor de PRoF-Award voor ‘organisatie in de zorg’. 

 

Je kan bij Wit-Gele Kruis terecht voor onder meer: hygiënische zorgen, inspuitingen, wondzorgen, afsluiten chemotherapie, zorgen aan poortkatheter, thuisdialyse, toedienen sondevoeding/TPN, infusietherapie, medicatiepomp… Ook voor een persoonlijk alarmsysteem en een sleutelkastje. 

 

Wit-Gele Kruis team Ninove-Noord: “Via onze tablet-pc met elektronisch verpleegdossier beschikt iedereen in ons verpleegteam steeds over een actueel totaalbeeld van de patiënt.” 

 

Dankzij het derdebetalerssysteem (Wit-Gele Kruis regelt de betaling rechtstreeks met de ziekenfondsen) betaalt de patiënt voor de meeste verpleegkundige prestaties geen vergoeding aan Wit-Gele Kruis. Zo blijft de toegang tot kwaliteitsvolle thuisverpleging laagdrempelig en gegarandeerd voor iedereen die nood heeft aan zorg. 

 

Wit-Gele Kruis is al meer dan 75 jaar een vaste waarde in de thuisverpleging. 

 

Meer info voor mensen die zorg nodig hebben: 054 32 91 91 - www.wgkovl.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 jun 2015
Jacky Delcour
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief