OCMW van NINOVE opent ‘De Droomgaard’

C21

OCMW van NINOVE opent ‘De Droomgaard’

Editiepajot_ingezonden_ocmw_ninove_opent_de_boomgaard_22062015
 

Donderdag 25 juni 2015 om 16 uur opent het OCMW officieel het petanqueplein/ontmoetingstuintje in de tuin van de serviceflats Denderzicht in Ninove (Burchtstraat 48). Het eerste sociaalartistiek project is daarmee afgerond. Bewoners van de serviceflats Ninove en kunstenaar Koen De Decker zorgden samen voor het ontwerp dat ‘De Droomgaard’ werd gedoopt. 

In 2014 kreeg Koen De Decker de opdracht om samen met de bewoners van de serviceflats in Ninove vorm te geven aan een kunstwerk op de blinde muur. Dat werk werd gerealiseerd tegen september 2014. Maar de vele gesprekken leidden tot meer dan het kunstwerk alleen. “Gaandeweg de contacten merkte ik dat er bij de bewoners ook grote interesse leefde voor de tuin rondom hun woonst. Ik nam hen even mee op sleeptouw in het groen en kon vrij vlug heel wat verzoekjes in een ontwerp gieten. Vandaag zien we het mooie resultaat van dit werk.” Aldus Koen De Decker. ‘Ik hoop dat De Droomgaard de katalysator wordt van sociale contacten tussen de buren en ik ben blij dat ik de artistieke linken hiervoor heb mogen leggen. Voor mij is dit een geslaagd project.” 

‘Het petanquepleintje was een algemeen verzoek van de bewoners en vormt het centrale onderdeel van wat we graag tot een ontmoetingstuintje zouden omtoveren’, vervolgt Lieven Meert voorzitter van het OCMW. ‘Naast dit petanquepleintje zie je ook wat meer bloemenpartijen, een hekje dat de privacy wat meer waarborgt, een padje door het gras om natte voeten te vermijden en wat verderop de wilde bloementuin met bijenhotel, allemaal elementen die tot De Droomgaard hebben geleid’. voegt hij er nog aan toe.

 

Kunst met ballen

Op donderdag 25/06/2015 om 16 uur wordt de petanquebaan officieel ingespeeld en kan het kunstwerk met ballen zijn leven starten.

 

De plek is toegankelijk voor iedereen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 jun 2015
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 30 mrt 2024

archief