NINOVE - OCMW’s starten unieke samenwerking

C21

NINOVE - OCMW’s starten unieke samenwerking

Editiepajot_ingezonden_ocmw_ninove_22062015

Samenwerking loont. Dat is het motief voor de OCMW’s van Aalst, Erpe-Mere, Geraardsbergen, Lede, Ninove, Oudenaarde, Ronse, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem, die dankzij het Europees Sociaal Fonds (ESF) een extra budget van 88 400 euro kunnen besteden aan het begeleiden van 34 mensen in een artikel 60 tewerkstelling. Samen met de projectpromotor, OCMW Ninove, diende Streekoverleg/Resoc Zuid-Oost-Vlaanderen een subsidieaanvraag in. Nieuw en uniek voor onze regio, die voor het eerst meedoet aan de subsidieoproep van ESF. Negen OCMW’s ontvangen zo middelen om hun reguliere werking extra te ondersteunen. 

Efficiëntie voorop

Het ‘artikel 60’ statuut is een vorm van sociale dienstverlening waarbij het OCMW personen die uit de arbeidsmarkt zijn geraakt terug tracht in te schakelen in de reguliere arbeidsmarkt.

“Het ontbreekt OCMW ’s vaak aan tijd en middelen om deze cliënten efficiënt en op maat te begeleiden tijdens en na deze tewerkstelling. Dankzij deze Europese middelen kunnen we extra aandacht besteden aan de oriëntering en nazorg van cliënten in dit statuut” zegt OCMW-Ninove voorzitter Lieven Meert. 

 

Sterk naar werk

Via het project kunnen 34 cliënten voor de regio Zuid-Oost-Vlaanderen gedurende 1 jaar een traject op maat doorlopen. Daarbij wordt sterk ingezet op het aanpakken van randvoorwaarden die een verdere tewerkstelling vaak belemmeren, zoals gebrek aan kinderopvang, attitude, taalproblematiek, … Ook de samenwerking met VDAB, belangrijke partner in dit dossier, wordt scherper gesteld om inschakeling in de reguliere arbeidsmarkt optimaal te garanderen. De OCMW’s willen af van het ‘hangmat’ imago en een springplank worden voor reguliere tewerkstelling. Dit komt de burger, de cliënt en de samenleving ten goede.

 

Uniek initiatief

Deze unieke samenwerking komt er op initiatief van Streekoverleg Zuid-Oost-Vlaanderen. Dit project is geen eenmalig gegeven. Om continuïteit in de samenwerking te garanderen en expertise en aanpak van OCMW’s en VDAB rond specifieke thema’s op één lijn te krijgen zal Streekoverleg een tweemaandelijks Lerend netwerk blijven coördineren waarop VDAB en alle OCMW’s uit de regio welkom zijn … want samenwerking loont. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 jun 2015
Jacky Delcour
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief