NINOVE is klaar voor De Donderdagen: Elke donderdag van juli en augustus gratis straat- en circustheater

C21

NINOVE is klaar voor De Donderdagen: Elke donderdag van juli en augustus gratis straat- en circustheater

Editiepajot_ingezonden_de_donderdagen_ninove_2206201_
 
Editiepajot_ingezonden_de_donderdagen_ninove_22062015_dieverdammtespielerei
 
Editiepajot_ingezonden_de_donderdagen_ninove_22062015_kadavresky
 
Editiepajot_ingezonden_de_donderdagen_ninove_22062015_lady_cocktail
 

Op 2 juli openen Cirq’ulation Locale en Die Verdammte Spielerei de twaalfde editie van De Donderdagen. Het straat- en circustheaterfestival van Ninove presenteert een zomer lang zowel wereldtoppers uit eigen land als trappelend talent uit het nabije buitenland. Ze maken van Ninove elke donderdag de Hoofdstad van het Pleinspektakel.

Openingsact Cirq’ulation Locale, een sensatie in het Europese straattheatercircuit, was al meermaals te gast op De Donderdagen. In hun nieuwe show Second Life combineert dit ‘crossover circus’ spectaculaire trampoline, acrobatie, dans en clownerie op en rond een indrukwekkende stelling. Voor en na speelt Die Verdammte Spielerei, het zotste wandelorkest van Vlaanderen en ver daarbuiten, typische fanfaremuziek, polka’s en populaire meezingmelodieën. 

 

Van trampoline tot escargot - De weken nadien passeren liefst veertien gezelschappen de revue. We geven een overzicht in vogelvlucht. Torch Michaël brengt een straatcircusshow in het kader van de 11 juliviering. We verdwalen op de ingenieuze bouwwerf van het duo Heyoka, een soort Franse Laurel & Hardy. All the fun is happening somewhere else van Cie EaEo is een rituele jongleervoorstelling waarin vijf artiesten hun duivels uitdrijven, enkel gewapend met plastieken voorwerpen. Zirkus N°1 is “viegend straattheater” van het Leuvense duo Cie KaO. In TYPO van Deux sans Trois, nog zo’n jong Belgisch gezelschap, kleuren de vier personages flink buiten de circuslijntjes met onder andere een levende violist en een dode zanger. Lady Cocktail laat The girls from the second floor over het stadspark zweven. In Victor’s Party van Cie Krak!, een clownerievoorstelling vol absurde humor, krijgt de jarige Victor een cadeau dat zijn leven zal veranderen. Scratch van het trio Acrobarouf is een duizelingwekkende aaneenschakeling van bascule, main à main, banquine, Chinese mast en de eerste man op de maan. Het charmante vijfkoppige gezelschap Kadavresky uit Frankrijk sluit op 27 augustus De Donderdagen 2015 af met de burleske voorstelling L’effet escargot.

 

De Donderdagen ‘Amuzant’ - De meeste voorstellingen van De Donderdagen gaan door op de Graanmarkt of in het stadspark, maar af en toe wijken we uit naar een ‘speciale’ locatie. Op 23 juli spelen De Donderdagen twee heel verschillende voorstellingen op het speelplein van De Amuzanten in de Fonteinstraat in Okegem: de Franse Monsieur Pif (half clown en half fakir) deelt er de scène met het Duitse duo Spot the drop, dat jongleert aan het tempo van Top Gear. Op 30 juli zoeken we de intimiteit op van het pleintje in de Achturenwijk, een onbekend stukje Ninove langsheen de Brusselsesteenweg, vlakbij de St-Theresiakerk. Circusatelier Circolito uit Mechelen zorgt er voor fijne chaos in “een sausje van misverstanden, live muziek, circustechnieken, drie stoelen en een etalagepop”.

 

Cirque Final / De Donderdagen Extra - Enigszins ‘hors concours’ breien we dit jaar een bijzonder einde aan De Donderdagen. Met twee van de beste indoorvoorstellingen die momenteel op de Vlaamse podia te zien zijn, trekken we naar het CC De Plomblom. Het Limburgse koppel Bert & Fred toont in 8 years, 5 month, 4 weeks, 2 days het spectaculairste, grappigste en gevaarlijkste circus van Vlaanderen (zaterdag 5 september). Het Brusselse Duo Gama brengt in DeConcerto een virtuose, knotsgekke show met muziek zoals je ze nog nooit gezien of gehoord hebt (zondag 6 september).

 

De Donderdagen - praktisch

  • Cirq’ulation Locale & Die Verdammte Spielerei: donderdag 2 juli, 19u, Graanmarkt
  • Torch Michael: donderdag 9 juli, 19u, Graanmarkt
  • Heyoka: donderdag 16 juli, 20u, Graanmarkt
  • Monsieur Pif & Spot the drop: donderdag 23 juli, 19u, ‘De Amuzanten’, Fonteinstraat Okegem
  • Circolito & EaEo: donderdag 30 juli, 20u (Achturenwijk) + 21u30 (Graanmarkt)
  • Cie KaO: donderdag 6 augustus, 20u, stadspark
  • Deux sans Trois & Lady Cocktail: donderdag 13 augustus, 20u, stadspark
  • Cie Krak! & Acrobarouf: donderdag 20 augustus, 20u (Kaardeloodstraat) + 21u (Graanmarkt)
  • Kadavresky: donderdag 27 augustus, 20u, Vuurkruisersstraat
  • Bert & Fred: zaterdag 5 september, 19u, CC De Plomblom, € 10 / € 5
  • Duo Gama: zondag 6 september, 16u, CC De Plomblom, € 10 / € 5 

Check alle speelplekken en beginuren op www.ninove.be 

 

Meer info? Dienst cultuur, 054 31 32 87, cultuur@ninove.be.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 jun 2015
Jacky Delcour
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief