Ninove- Toneelgroep Ikorn brengt het stuk ‘De Golf’ en schenkt de winst aan ‘Time For Lyme’

C21

Ninove- Toneelgroep Ikorn brengt het stuk ‘De Golf’ en schenkt de winst aan ‘Time For Lyme’

Editiepajot_jacky_delcour_2015-06-30_degolf
 

Op 13, 14 en 15 maart werd in de Academie voor Muziek, Woord & Dans door leerlingen van de derde graad uit het Sint-Aloysiuscollege en het Heilige Harten Secundair het toneelstuk De Golf opgevoerd. De regie was in handen van twee leerkrachten Nederlands; Kim Van Den Meersche en Eline Renard.

Het stuk vertelt het verhaal van geschiedenisleraar Frank De Belder die in zijn lessen spreekt over nazisme en de Tweede Wereldoorlog. Met een experiment wil hij zijn leerlingen tonen hoe bewegingen als het nazisme kunnen ontstaan. Meneer De Belders experiment loopt echter uit de hand, zet de hele school op zijn kop en kent uiteindelijk een dramatische afloop.

 

Het was dan ook geen eenvoudige klus om een dergelijke verhaal, gebaseerd op waargebeurde feiten, op scène te brengen. Maar het resultaat mocht gezien worden en werd door het talrijk opgekomen publiek (de zaal was bijna drie maal uitverkocht) fel gesmaakt. De reacties na afloop waren dan ook unaniem lovend: een intrigerend verhaal, overtuigende dialogen en sterke acteerprestaties van de leerlingen! De Golf liet geen toeschouwer onberoerd!

 

Na de voorstellingen besloten de leerlingen om een gulle gift te doen en schonken de integrale winst, € 1200, aan een doel dat hen na aan het hart ligt: Time For Lyme; een overkoepelende organisatie van waaruit projecten rond de ziekte van Lyme worden voorzien om zo correcte informatie te verspreiden in de media over ‘late stage Lyme’, ook wel chronische Lyme genoemd.

 

Heilige Harten Secundair en Sint-Aloysiuscollege sloegen de handen in elkaar met het toneelstuk ‘De Golf’.

 

Geen eenvoudige klus om de waargebeurde feiten in scène te brengen, maar onze leerlingen van de derde graad sloegen er maar liefst drie maal in om de Academie voor Muziek, Woord en Dans vol te doen stormen.

 

Tijdens de proclamtieviering  schonken de leerlingen de integrale winst – 1200 euro – aan Time For Lyme.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jun 2015
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 29 feb 2024
Marc Colpaert | 26 feb 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 21 feb 2024

archief