NINOVE viert 11 juli met de kleinkunstROCKband, Dirk Blanchart en Hans De Booij

C21

NINOVE viert 11 juli met de kleinkunstROCKband, Dirk Blanchart en Hans De Booij

Editiepajot_ingezonden_dekleinkunstrockband_02072015
 

Op donderdag 9 juli viert Ninove het Feest van de Vlaamse Gemeenschap. Met een Antwerpse wereldburger, een kleurrijke kapselcaravan en Nederlandstalige muziek die schippert tussen rock en kleinkunst. 

De kleinkunstROCKband kan je gerust een “fanfare van honger en dorst op speed” noemen. Met Anja, Lieve Jacoba en Malle Babbe voert de kleinkunstROCKband ons Zeven dagen lang met een Houten kop naar de Rue des Bouchers. velen in de lage landen nog een grote liefde en passie voor het mooie Nederlands. De kleinkunstROCKband is een project van Peter Bauwens (toetsen), Jan Cuyvers (drums), Jan Hulssens (bas), Frank Tomme (sax, accordeon, toetsen), Ariadne Van Den Brande (zang) en Rik Aerts (gitaren) onder leiding van rockmeester Ignace Baert (piano en zang). In zijn programma ‘Iedereen = van de wereld’ brengt de kleinkunstROCKband niet alleen muzikanten samen die in de jaren 1970 en 1980 mee de toon zetten bij Raymond van het Groenewoud, Zjef Vanuytsel, Kris De Bruyne, Jan De Wilde en Wim De Craene. De kleinkunstROCKband brengt ook tekstuele parels van Thé Lau, Lieven Tavernier, Frank Boeijen, Willem Vermandere, Lennaert Nijgh, Wannes Van de Velde, Bram Vermeulen en anderen in verrassende muzikale bewerkingen.

De kleinkunstROCKband is goed voor 300 jaar Vlaamse rockgeschiedenis. Op 9 juli trekken ze hun ruige rockjas aan en jagen ze twee uur lang de heerlijkste Nederlandstalige muziek over de Graanmarkt. Bovendien brengen ze gastzangers en –zangeressen mee. En niet van de minsten. Dirk Blanchart maakte furore met Once More en Luna Twist; hij heeft inmiddels tien solo-cd’s op de teller. Vera Coomans was de frontvrouw van Rum en Madou. De Antwerpse Nederlander Hans De Booij scoorde hits met Annabel, Een vrouw zoals jij en Thuis ben.

 

‘De Donderdagen’ in het voorprogramma

De Antwerpse wereldburger-entertainer Torch Michaël speelt straattheater in de letterlijkste zin van het woord. Geen technische hoogstandjes, geen ingewikkelde elektronische hulpmiddelen. Wel gedurfde en grappige acrobatie en goocheltrucs met een minimum aan attributen: een fiets, enkele drums en een hoge wiebeltafel op drie poten. ‘Myster X’ is acrobatie en magie, maar ook lachen, gieren, brullen.

Voor, na en tussendoor trakteert de Roodvonk-Caravan en –Kapsaloon alle kinderen op een kleurrijke snoet, een hip kapsel of een koele glittertattoo.

 

praktisch

·         donderdag 9 juli

            - vanaf 18u (tot 21u): Roodvonk

            - 19u: Torch Michael – ‘Myster X’

            - 20u: kleinkunstROCKband – ‘Iedereen = van de wereld’

·         Graanmarkt, Ninove

·         gratis!

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 jul 2015
Jimmy Godaert
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 29 feb 2024
Marc Colpaert | 26 feb 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 21 feb 2024

archief