NINOVE heeft vier stadsfotografen

C21

NINOVE heeft vier stadsfotografen

Editiepajot-logo-ninove

De gemeenteraad van 18 juni stelde vier Ninoofse stadsfotografen aan. Sinds 1 juli proberen Els Huart, Sara Lamens, Niels Hemmerijckx en Liesbeth Renneboog het reilen en zeilen van hun stad te vatten in originele beelden. 

De vier fotografen hebben in overleg met het stadsbestuur enkele thema’s geselecteerd die ze de komende jaren zullen coveren. Het stadsbestuur zal de foto’s gebruiken in haar reguliere communicatie, zoals Ninove Info, de stadswebsite  www.ninove.be en sociale media. Daarnaast kunnen de foto’s ook opduiken in andere communicatiemiddelen van de stad en willen we het werk van de stadsfotografen tonen via kleine tentoonstellingen of interventies in het straatbeeld.

 

Els Huart hoopt, als beroepsfotografe, dankzij het project uit haar 'comfortzone' te gaan; ze wil niet enkel “de voor de hand liggende activiteiten verbeelden, maar de creativiteit aan boord leggen om originele onderwerpen te tonen”. Voor Niels Hemmeryckx is een stadsfotograaf “iemand die de positieve punten en vibraties van zijn stad wil laten zien, voelen en overbrengen”. Sara Lamens ziet de rol van een stadsfotograaf “niet zozeer om weer te geven wat er aan de oppervlakte gebeurt, maar wil iets dieper graven”. Liesbeth Renneboog kijk er naar uit om reportages te maken “van wat er leeft in Ninove en dit voor te stellen aan al haar inwoners”.

Op de oproep om stadsfotograaf te worden, reageerden achttien mensen. We willen hen en alle fotografieliefhebbers van onze stad de kans geven om hun betrokkenheid met Ninove via foto’s te delen. We ontwikkelen daarom, in het kielzog van de vier stadsfotografen, nog andere fotografieprojecten en –initiatieven. Zo lanceert de stad op 1 juli een eigen instagramkanaal. De primeur van de eerste foto’s gunnen we aan de vier aangestelde stadsfotografen.

 

Check de eerste foto’s van de stadsfotografen op de Instagramaccount van de stad (stadninove). De komende maanden en jaren zal je hier nog meer werk van de stadsfotografen zien verschijnen

Post je zelf wel eens op instagram, plaats dan zeker #ninove bij je foto’s van onze stad! Zo vindt iedereen die zoekt op deze hashtag makkelijk de foto’s over Ninove terug

 

Meer info? Dienst cultuur, 054 31 32 87, cutluur@ninove.be, dienst communicatie, 054 31 32 92

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 jul 2015
Jimmy Godaert
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 29 feb 2024
Marc Colpaert | 26 feb 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 21 feb 2024

archief