NINOVE - All the fun gebeurt donderdag in de Achturenwijk

C21

NINOVE - All the fun gebeurt donderdag in de Achturenwijk

Editiepajot-logo-ninove

30 juli wordt een bijzondere aflevering voor het wekelijkse straat- en circustheaterfestival De Donderdagen. De ene voorstelling zet een onbekend pleintje van onze stad op de kaart, de andere is een laatavondspektakel voor fijnproevers van het rituele circus.

 

Voor het eerst programmeert de stad een spektakel op het pleintje in de Achturenwijk, een minder bekende wijk langsheen de Brusselsesteenweg, aan de overkant van de Sint-Theresiakerk. Circusatelier Circolito uit Mechelen speelt er Da Stoelt!, een lichtjes chaotische voorstelling in een sausje van misverstanden, live muziek (gitaar, ukelele, trompet, sax), circustechnieken, drie stoelen en een etalagepop. Da Stoelt! is een unieke samenwerking van lesgevers van het circusatelier en vijf jongeren. Voor en na de voorstelling zorgt het buurtcomité van de Achturenwijk voor een buurtcafé en muziek.

Later op de avond programmeert De Donderdagen nog een tweede voorstelling: All the fun… van EaEo. Met hun welhaast legendarische debuutvoorstelling ‘M²’ stond EaEo de voorbije jaren op podia in zowat alle werelddelen. Hun tweede voorstelling All the fun… noemen ze “een ritueel van jongleurs, als een alternatief voor al wat te glad, te afgeborsteld, te proper en te geslaagd is”. Met het publiek rond een cirkelvormig speelvlak, als in een arena, drijven de vijf artiesten hun duivels uit, slechts gewapend met plastieken voorwerpen, in een collectieve poging om zichzelf te verliezen. Wie goed kijkt, herkent onder de spelers Sander De Cuyper en Bram Dobbelaere (vorig jaar op De Donderdagen met het gezelschap Pol&Freddy), naast Jordaan De Cuyper, Eric Longéquel en Neta Oren. All the fun… speelde de voorbije week met veel succes op de Gentse Feesten (MiraMiro) en beleeft donderdag haar première als openluchtvoorstelling op De Donderdagen. (De aanbevolen minimumleeftijd voor deze voorstelling is 9 jaar.)

 

Bekijk voorproefjes op www.circolito.be en www.cieeaeo.com

 

Praktisch

  • 30 juli, 20 uur: Circolito, Da Stoelt!, pleintje in de Achturenwijk (St-Theresiakerk), Ninove
  • 30 juli, 21.30 uur: EaEo, All the fun…, Graanmarkt (gratis parking tegenover Twijnsterplein), Ninove
  • De beide voorstellingen zijn GRATIS!
  • Info: dienst cultuur, 054 31 32 87, cultuur@ninove.be
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jul 2015
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 27 nov 2023
Marc Colpaert | 25 nov 2023
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 17 nov 2023

archief