NINOVE speelt ‘Vlaamse Filmkes’ in wijken en dorpen: ‘Vlieg naar huis! Trouw met mij!’

C21 Css

NINOVE speelt ‘Vlaamse Filmkes’ in wijken en dorpen: ‘Vlieg naar huis! Trouw met mij!’

Editiepajot_ingezonden_film_avonden

Ninove trekt eind augustus voor de derde keer met een openluchtcinema door de stad. Op zes bijzondere plekken spelen we telkens een recente Vlaamse film. Op elke locatie zorgt een buurtcomité of een plaatselijke medeorganisator voor drank, hapjes en animatie. Wees zes keer welkom in de speciaalste cinemazaal van Ninove.

 

De filmtournee start op vrijdag 21 augustus op het ‘duivenplein’ in de wijk Ter Duyst en eindigt op zondag 30 augustus in het griezelbosje aan het sas van Ninove. Alle films beginnen om 21 uur.

 

Vrijdag 21 augustus – ‘Flying Home’ in de wijk Ter Duyst

Een sjeik uit Dubai wenst de Vlaamse wedstrijdduif Wittekop, eigendom van duivenliefhebber Jos Pauwels, te kopen. De sjeik schakelt als tussenpersoon een vlotte Amerikaanse gezant in. Jos Pauwels denkt niet aan verkopen, maar zijn kleindochter is wel geïnteresseerd in die Amerikaan… De hoofdrollen in deze film van Dominique Deruddere worden vertolkt door Jan Decleir, Jamie Dornan (50 shades of grey), Charlotte De Bruyne en Viviane De Muynck.

Flying Home (Dominique Deruddere, 2014); vrijdag 21 augustus om 21 uur; speelplein ‘Roslaer’, wijk Ter Duyst, Ninove; i.s.m. Buurtcomité Ter Duyst en VKSJ Ninove

 

Zaterdag 22 augustus – ‘Brabançonne’ aan de windmolen van Appelterre

De Vlaamse harmonie Sint-Cecilia uit Staaikerke en de Waalse fanfare En Avant uit Vierlemont zijn allebei geselecteerd voor de grote Europese finale. Wanneer de solist van Sint-Cecilia dood neerstort, wil Elke, de dochter van dirigent Jozef, de fantastische trompettist Hugues weghalen bij de Waalse concurrenten. List, bedrog en liefde worden in de strijd gegooid om het doel te behalen. Brabançonne is een muzikale romantische komedie van Vincent Bal met in de hoofdrollen Amaryllis Uitterlinden, Jos Verbist, Arthur Dupont en David Cantens.

Brabançonne (Vincent Bal, 2014); zaterdag 22 augustus om 21 uur; windmolen ‘Wildermolen’, Wilderstraat, Appelterre-Eichem; i.s.m. Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Appelterre-Eichem en de stedelijke molencommissie

 

Zondag 23 augustus – ‘Trouw met mij’ aan de kapel van Bevingen

Jurgen heeft zijn knappe collega Sibel ten huwelijk gevraagd. Voor de ouders van beide twintigers is de trouw een complete verrassing. Sibel en Jurgen kijken enorm uit naar een prachtig trouwfeest. Dat is echter buiten de druk, de verwachtingen en de twijfels van hun families gerekend. Eén ding is zeker: het wordt een trouwfeest om nooit meer te vergeten! Trouw met mij is een komedie van Kader Balci met in de hoofdollen Sirin Zahed, Dries De Sutter en Rudi Delhem.

Trouw met mij (Kader Balci, 2014); zondag 23 augustus om 21 uur; kapel van Bevingen, Neigem; i.s.m. vzw De Kalmoes

 

Vrijdag 28 augustus – ‘Bowling Balls’ aan café ‘Peken’ in Outer

De motorclub ‘Bowling Balls’, geleid door ex-belastingscontroleur Mon Dewilde, houdt zich bezig met de verkoop van gestolen auto's, voornamelijk aan de Bulgaarse maffia. Maar ze krijgt concurrentie van een andere motorbende, ‘Banana Knights’. Wanneer ‘Bowling Ball’ Gino een amoureuze relatie begint met de zus van de president van de ‘Banana Knights’ loopt de motorbendeoorlog helemaal uit de hand. Onder andere Wim Opbrouck, Jonas van Geel, Filip Peeters en Nathalie Meskens trekken in deze film van Marc Punt een motardpakje aan.

Bowling Balls (Marc Punt, 2014); vrijdag 28 augustus om 21 uur; festivalterrein Pekenrock, Bovenhoekstraat, Outer; i.s.m. Pekenrock

 

Zaterdag 29 augustus – ‘Halfweg’ in de wijk Herlinckhove

Stef, architect en blaaskaak, is aan het scheiden en verhuist naar een mooie villa om zijn leven opnieuw op poten te zetten. In zijn nieuwe huis botst hij voortdurend op Theo, die beweert de eigenaar van het huis te zijn. Maar Stef weet dat Theo al een paar jaar dood is. Alles komt tot rust, tot Julie opduikt aan het huis en in het leven van Stef. Halfweg is een komische film van Geoffrey Enthoven met hoofdrolspelers Koen De Graeve, Jurgen Delnaet en Evelien Bosmans.

Halfweg (Geoffrey Enthoven, 2014); zaterdag 29 augustus om 21 uur; Herlinckhovestraat, Outer; i.s.m. Wijkcomité Herlinckhove

 

Zondag 30 augustus – ‘Welp’ in het speelbos aan het sas van Ninove

Een groep scoutsjongens is op zomerkamp in de Ardennen. De 12-jarige Sam ontdekt een boomhut die bewoond wordt door een gemaskerd kind, Kai. Niemand van de leiding neemt Sam ernstig (“teveel fantasie”). Maar Kai blijkt slechts het hulpje te zijn van een lokale psychopaat, die het bos rondom het scoutsterrein vol dodelijke vallen heeft voorzien. Welp is een horrorfilm van Jonas Govaerts met Stef Aerts, Evelien Bosmans, Titus De Voogdt en Maurice Luijten.

Welp (Jonas Govaerts, 2014); zondag 30 augustus om 21 uur; speelbos ‘De reiger’ (aan het sas), Ninove; i.s.m. Scouts en Gidsen Ninove

 

Praktisch

Wanneer, Waar & Wat?

  • vrijdag 21 augustus – Wijk Ter Duyst, Ninove – Flying Home
  • zaterdag 22 augustus – Wildermolen, Appelterre-Eichem – Brabançonne
  • zondag 23 augustus – Kapel van Bevingen, Neigem – Trouw met mij!
  • vrijdag 28 augustus – Café Peken, Outer – Bowling Balls
  • zaterdag 29 augustus – Wijk Herlinckhove, Outer - Halfweg
  • zondag 30 augustus – Speelbos aan het sas, Ninove – Welp

De openluchtcinema opent telkens de deuren om 20 uur. Alle filmvoorstellingen beginnen om 21 uur en zijn gratis.

Info: dienst cultuur via cultuur@ninove.be of 054 31 32 86.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 aug 2015
Jacky Delcour
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief