NINOVE - Brand in plastiekcentrale UPDATE

C21

NINOVE - Brand in plastiekcentrale UPDATE

2015-08-27_brand_in_plastiekcentrale
Foto Jacky Delcourt
 

In groothandel Plastiekcentrale Adriaens (Genstestraat 137, Ninove) is er hevige rookontwikkeling door een brand. De opgeslagen kunststoffen zorgen voor veel rook en sterke geurhinder tot in de ruime omgeving. Door de verwachte regen zal de geurhinder nog toenemen. Er vielen geen slachtoffers. Uit voorzorg kondigde de burgemeester om 4.00 uur de gemeentelijke fase van het rampenplan af.

Meetploegen zijn ter plaatse om de rook in het oog te houden. Op dit moment (7 uur) zijn er geen problemen. Brandweerkorpsen van Ninove, Denderleeuw en Aalst zijn aanwezig voor de bluswerken. Er is ook logistieke ondersteuning van brandweer Wetteren, Wichelen, Geraardsbergen en Lede. Ook de civiele bescherming van Liedekerke is aanwezig.
Een 30-tal woningen in een straal van 100 meter werden geëvacueerd. De bewoners worden opgevangen in woonzorgcentrum Klateringen in Ninove. Zij zullen zeker niet voor de middag naar hun huizen kunnen terugkeren.
Omwonenden worden gevraagd ramen en deuren goed te sluiten. Er is geen gevaar om de woning te verlaten, er wordt wel ontraden om langere perioden buiten te blijven. Wie naar zijn werk wil vertrekken, kan zijn woning verlaten. Mensen met vragen over de evacuatie en geëvacueerden kunnen terecht op het nummer 054 31 32 56.
Volgende straten werden afgesloten: Gentsestraat vanaf Albertlaan richting Herlinckhove, Langemuren. Het verkeer wordt omgeleid.
Er wordt gevraagd om de Albertlaan te vermijden.

 

UPDATE

Toestand 9 uur

  • Vuurhaard is op dit moment onder controle, rookpluim drijft af richting Dendermonde
  • Er worden metingen uitgevoerd ivm milieu, water en lucht

Maatregelen - Alle maatregelen blijven voorlopig van kracht. Omwonenden wordt gevraagd ramen en deuren goed te sluiten. Een 30-tal woningen in een straal van 100 meter werden geëvacueerd. Een 25-tal bewoners worden opgevangen in woonzorgcentrum Klateringen in Ninove. Zij zullen zeker niet voor de middag naar hun huizen kunnen terugkeren.

 

Omwonenden wordt gevraagd om ramen en deuren nog steeds gesloten te houden.

Mensen met vragen over de evacuatie en geëvacueerden kunnen terecht op het nummer 054 31 32 56.

 

Volgende straten werden afgesloten:

  • Gentsestraat vanaf Albertlaan richting Herlinckhove
  • Langemuren

 

Het verkeer wordt omgeleid.

 

Historiek - Er vielen geen slachtoffers bij de brand. Uit voorzorg kondigde de burgemeester om 4.00 uur de gemeentelijke fase van het rampenplan af. Meetploegen zijn ter plaatse om de rook in het oog te houden. Brandweerkorpsen van Ninove, Denderleeuw en Aalst zijn aanwezig voor de bluswerken. Er is ook logistieke ondersteuning van brandweer Wetteren, Wichelen, Geraardsbergen en Lede. Ook de civiele bescherming van Liedekerke is aanwezig.

 

Een 30-tal woningen in een straal van 100 meter werden geëvacueerd. Een 25-tal bewoners worden opgevangen in woonzorgcentrum Klateringen in Ninove. Zij zullen zeker niet voor de middag naar hun huizen kunnen terugkeren.

 

Omwonenden worden gevraagd ramen en deuren goed te sluiten. Er is geen gevaar om de woning te verlaten, er wordt wel ontraden om langere perioden buiten te blijven. Wie naar zijn werk wil vertrekken, kan zijn woning verlaten.

 

 

13.00 u – In groothandel Plastiekcentrale Adriaens (Gentsestraat 137, Ninove) was er hevige rookontwikkeling door een brand. De opgeslagen kunststoffen zorgden voor veel rook en sterke geurhinder tot in de ruime omgeving. Er vielen geen slachtoffers bij de brand. Uit voorzorg kondigde de burgemeester om 4 uur de gemeentelijke fase van het rampenplan af. De gemeentelijke fase werd om 13 uur afgeblazen.

 

Toestand 13 uur

- Rond de middag was de vuurhaard geblust. De gemeentelijke fase werd afgeblazen.

- Geëvacueerden worden na de middag gefaseerd en onder begeleiding van de politie, brandweer en de medische diensten terug in hun huizen gelaten. Bewoners van de Herlinckhovestraat 129, 131, 133, 134, 136 en 138 worden als eerste terug naar hun woningen gebracht. Mensen die niet in opvangcentrum werden opgenomen wordt gevraagd zich eerst te melden in wzc Klateringen, waarna zij ook onder begeleiding van de politie terug naar hun woning kunnen.

- Metingen van de lucht wezen uit dat de rookpluim geen gevaar betekende voor de bevolking. Omwonenden (tot aan de Denderhoutembaan ter hoogte van wijk ter Duyst, incl. wijk Ter Duyst, wijk Witherenstraat en wijk Groeneweg, Langemuren, Elnonestraat, Herlinckhovestraat, Vijversweg) worden aangeraden groenten en fruit uit eigen tuin goed (2 x) te spoelen vooraleer ze te gebruiken, om het eventuele aanwezige roet te verwijderen. Mensen die in de buurt van de brand wonen en die restanten van de brand vinden in de tuin, laten die liggen en contacteren de brandweer om ze op te ruimen.

- Herlinckhovestraat en Gentsestraat blijven voorlopig afgesloten.

 

 

Mensen met vragen kunnen terecht bij de politie op het nummer 054 31 32 32.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 aug 2015
EP
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief