Recupel on Tour komt naar NINOVE

C21

Recupel on Tour komt naar NINOVE

Editiepajot_ingezonden_2015-09-08_recupel_on_tour_komt_naar_ninove
 

Voor het derde jaar op rij zamelt Recupel met ‘Recupel on Tour’ oude electro in in verschillende Belgische steden en gemeenten. Op 8 september komt de roadshow naar Ninove (parking aan de oude kaai, van 7u30 tot 13u). Tijdens deze roadshow kan iedereen zijn afgedankte elektro-apparaten gratis inleveren, zodat Recupel ze kan recycleren en er de nuttige grondstoffen uit kan recupereren voor hergebruik.

 

Met Recupel on Tour worden consumenten geïnformeerd en gesensibiliseerd over het correct afdanken van oude electro en krijgen ze meteen de mogelijkheid hun afgedankte electro-toestellen in te leveren. Zulke acties zijn nodig, want – al is de Belg één van de koplopers op vlak van recyclage – toch blijft oude kleine electro dikwijls thuis rondslingeren of komt het mogelijks in de huisvuilzak terecht. Het gaat vaak om kleine alledaagse toestellen als gsm’s en –laders, computertoebehoren, elektrische tandenborstels,...

 

Maar ook in deze kleine apparaten zitten stoffen die schadelijk (kunnen) zijn voor het milieu indien ze niet op een correcte manier worden behandeld. Bovendien zijn heel wat grondstoffen herbruikbaar. Recupel on Tour is één van de initiatieven van Recupel om de consument op een interactieve wijze te sensibiliseren over het inleveren van afgedankte elektrische of elektronische apparaten (AEEA) en zo bij te dragen aan de recuperatie en recyclage van bruikbare grondstoffen.

 

“In 2014 konden we tijdens 49 Recupel on Tour-acties  zo’n 159 ton oude electro inzamelen”, vertelt Peter Sabbe, general manager bij Recupel. “Een echt succes, maar we blijven niet op onze lauweren rusten. We blijven inzetten op het bewustmaken van de consumenten over de correcte inlevering van oude elektro-apparaten op het containerpark, de detailhandel of de Kringwinkel. Het niet afdanken van oude electro betekent immers een verlies van materialen. En net aan de hand van initiatieven als Recupel on Tour, kunnen we het verlies van waardevolle grondstoffen door foute afdanking beperken.” 

 

Oude electro dat tijdens Recupel on Tour wordt ingezameld, ondergaat een grondige screening. Apparaten die nog bruikbaar zijn, komen bij De Kringwinkels terecht. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 aug 2015
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 12 aug 2022
Sam Herremans | 12 aug 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief