NINOVE - vtbKultuur bezoekt het Provinciaal Domein Bokrijk op 20 september

C21 Css

NINOVE - vtbKultuur bezoekt het Provinciaal Domein Bokrijk op 20 september

Editiepajot_ingezonden_bokrijk_vtbkultuur_ninove
 

Het domein is natuurlijk vooral bekend voor het unieke openluchtmuseum.Daar word je, door acteurs, zo'n honderd jaar terug gevoerd in de tijd. Je ontdekt er historische huizen en vele, al dan niet uitgestorven, ambachten. Slechts weinig plaatsen brengen ons immaterieel cultureel erfgoed zó mooi tot leven !

Voor kinderen is er ook een superleuke mega-speeltuin voor de meest uiteenlopende leeftijden en er zijn zelfs speciale speeltuigen voor kinderen met een handicap.

En ook verwoede natuurliefhebbers vinden hun gading in Bokrijk. Je kan er van honderden hectaren prachtige natuur genieten bij een gezonde wandeling in de ongerepte en kleurrijke bossen en het vijvergebied 'De Wijers'.  Een vijftal uitgestippelde wandelroutes (van 1,5 tot 9,5 km) leiden je netjes doorheen het domein zonder risico op verdwalen.

Kortom, een bezoek aan dit provinciale domein is de verplaatsing dubbel en dik waard ! Neem alvast een kijkje op www.bokrijk.be
 

Om in Bokrijk te geraken kan je kiezen tussen de trein of eigen vervoer. Wijzelf nemen de trein en bieden de mogelijkheid om samen te reizen. Hiervoor verzamelen we om 7u40 aan het station van Ninove, en stappen op de trein van 7u.55.

Wegens de grote verscheidenheid van reisformules (abonnementen, allerhande verminderingen) kunnen we geen eenheidstarief hanteren, want velen zullen wellicht kunnen genieten van meer voordelige prijzen.

Voor deze reden vragen we de deelnemers om zelf te zorgen voor hun tickets (vooraf bestellen bij NMBS of ter plaatse kopen in het station van Ninove). Kom dus goed op tijd, om zeker de trein niet te missen !

Je kan ook de wagen nemen… Voor gps'ers : Bokrijklaan, 3600 Genk. (op vele toestellen zit het domein standaard in de favorieten). Rij je zonder gps, dan kan je de route laten berekenen op www.bokrijk.be/nl/plan-je-bezoek/route-parkeren.

Ook de toegangstickets voor het domein zijn individueel aan te schaffen aan de ingang, omdat hier eveneens verschillende formules mogelijk zijn. Om volledig te zijn dienen we hier te vermelden dat VAB- of vtbKultuurleden van een extra korting (€ -2.00) kunnen genieten op vertoon van hun lidkaart.
 

Practisch

Met de trein

  • Samenkomst aan station Ninove ten laatste om 7u40.
  • Aanschaffen vervoersbewijzen aan loket
  • Vertrek trein om 7u55.
  • Aankomst station Bokrijk : 10u46.


Met de wagen

  • Afspraak aan ingang van het domein om 11u.
  • Tip : Ninove-Bokrijk is ongeveer 1,5 uur rijden...


Terugreis

  • Afscheid aan uitgang domein ten laatste om 17u45.
  • Vertrek trein in Bokrijk om 18u15.
  • Aankomst station Ninove : 21u15.


Inschrijvingen
Inschrijven dient te gebeuren via het gewone mailadres ninove@vtbkultuur.be, met opgave van naam, aantal personen, een contact-telefoonnummer, en de vermelding of je met de trein of de wagen reist. 

 

Afsluiting inschrijvingen op vrijdag 18 september om 12u.

Bijkomende info : Timothy - 0478 / 63 58 89  (na 17u.)
 

 

Tip voor volwassenen die geen recht hebben op andere kortingen: Je kan die week een mobiliteitsbiljet van €11 kopen, dat is goedkoper dan een B-dagtrip.
 
mailadres : ninove@vtbkultuur.be

Website afdeling Ninove : www.vtbkultuur.be/ninove

Website nationaal : www.vtbkultuur.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 sep 2015
Jacky Delcour
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief