NINOVE - De Piepkes betogen op SuperVlieg

C21

NINOVE - De Piepkes betogen op SuperVlieg

Editiepajot-logo-ninove

De Piepkes is een bijzonder fijn hobbyproject van het muzikale trio Roland Van Campenhout, Pieter-Jan De Smet en Frederik Sioen. Met een rare hoed op hun hoofd trekken ze een blik vol onverwachte, vaak grappige kinderliedjes open. De Piepkes zijn slechts het slot van een overweldigende namiddag vol beestig kinderplezier. De tweede editie van het kinderkunstenfestival SuperVlieg op zondag 4 oktober in en rond CC De Plomblom in Ninove serveert theater, circus, muziek, dans en beeldende kunst om zelf mee te experimenteren of om zalig van te genieten.

 

SuperVlieg start al om 13 uur. Terwijl het Orkest Bievenue, een gelegenheidsorkest met de Ninoofse muzikanten Bert Bultereys, Joris Jacobs en Jan Maris, entreemuziekskes spelen, kan je aanschuiven voor de workshops ‘3D’ (installatiekunst) van de Academie Beeldende Kunst of Musée Maison (hedendaagse kunst) van Mooss. Tussen 13 uur en 17 uur brengt Keski.E.Space drie keer de kinderdansvoorstelling Bib-Lieb, letterlijk tussen de boeken van de bibliotheek. Voor meer actieve dansers presenteert de Academie Muziek Woord en Dans twee workshops ‘Danskriebels’. In de Koepoort vertelt Meneer Zee driemaal zijn verhaal ‘Van nooit en nergens’, terwijl Gitte Van Coillie het verhaal tekent.

 

En of dat alles al niet meer dan genoeg is, komt aan de ingang van het cultuurcentrum ook nog de boot van De Blauwe Schavuit aanmeren; de kapitein grabbelt in zijn schatkist tot driemaal toe naar zijn verhaal ‘Morgen duurt nog lang’. Iets meer onstuimig gaat het eraan toe in het buitentheater: Charel en Co speelt er twee keer de clowneske straattheatervoorstelling ‘Dom’ met rolbanen, blaaspijpen, een haai en een walvis. Onderweg van de ene workshop naar de andere voorstelling kan je maar beter niet struikelen over een pratende pad of een wandelende toverkol van De Babbelbaron (alias Productions en Zonen). Voor wie het allemaal wat teveel wordt: van de Koepoortstraat maakt de jeugddienst een echte speelstraat met tal van mobiele spelen.

Geef toe: een flink aperitief vooraleer we om 17 uur de schouwburgzaal induiken voor het Superconcert ‘De Piepkes betogen’!

 

Praktisch

  • SuperVlieg vindt plaats op zondag 4 oktober vanaf 13 uur. Einde om 18 uur.
  • Tickets: € 5 (kinderen én volwassenen) of € 1,50 (kansenpastarief). Met één ticket kan je alle voorstellingen bijwonen en aan alle workshops meedoen. Let op: voor sommige voorstellingen is het aantal toeschouwers beperkt. Kom dus op tijd!
  • Meer informatie en het volledige uurschema vind je op www.supervlieg.be
  • SuperVlieg Ninove is een organisatie van de bibliotheek, cultuurcentrum De Plomblom en de dienst cultuur.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 sep 2015
Jacky Delcour
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 14 nov 2022
Marc Colpaert | 12 nov 2022

archief