NINOVE - “Saved by the bell”: Post-its, schoolbellen en bellemannen bij Heilige Harten Secundair

C21

NINOVE - “Saved by the bell”: Post-its, schoolbellen en bellemannen bij Heilige Harten Secundair

Editiepajot_ingezonden_saved_by_the_bell_2015-10-06__ninove
 

Heilige Harten Secundair liet de schoolbel extra lang rinkelen. Ook schreven leerlingen en leerkrachten op post-its wat ze leuk vinden aan onderwijs en naar school gaan. Deze post-its hangen nu in de vorm van schoolbellen aan de ramen van Heilige Harten Secundair om het belang van goed onderwijs te benadrukken. Ook 2 bellemannen maakten een opgemerkte entree. De leerlingen toonden bovendien hun appreciatie voor de leerkrachten met speciale boodschappen, verschillende attenties en spandoeken. Ze rolden de rode loper uit, maakten een erehaag en gaven hun leerkrachten een warm applaus.

Met deze ludieke acties willen de leerlingen van de leerlingenraad van Heilige Harten Secundair aan de wereld tonen dat er dringend iets moet veranderen. De miljoenen kinderen en jongeren die geen toegang hebben tot basisonderwijs, verdienen onze aandacht. 


Het recht op onderwijs, overal en voor iedereen, was één van de Millenniumdoelstellingen die tegen 2015 moesten gerealiseerd worden. Er is heel wat vooruitgang geboekt op dat vlak, maar er zijn wereldwijd nog steeds 57 miljoen kinderen die niet naar de basisschool kunnen gaan. Als we ook de jongeren meetellen die geen voortgezet secundair onderwijs volgen dan gaat het over 121 miljoen kinderen en jongeren. Zij blijven onze aandacht verdienen! Tegelijk willen de organisaties met “Saved by the Bell” politici herinneren aan hun engagement voor de Millenniumdoelstellingen en de nieuwe Duurzame Ontwikkelingsdoelen die vorige vrijdag,25 september, in New York werden voorgesteld.

 

Naar aanleiding van de Internationale dag van de leerkracht (5 oktober) werden op Heilige Harten Secundair niet alleen de eigen leerkrachten in de schijnwerpers gezet met verschillende acties van de leerlingenraad. Alle leerkrachten en leerlingen vinden het ook belangrijk om oog te hebben voor de situatie in heel wat andere landen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 okt 2015
Jacky Delcour
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 14 nov 2022
Marc Colpaert | 12 nov 2022

archief