NINOVE - Nieuwbouw voor school Denderwindeke

C21

NINOVE - Nieuwbouw voor school Denderwindeke

Denderwindeke_uitbreiding_school_3_1_
 
Denderwindeke_uitbreiding_school_12
 

Schepen van Onderwijs Katie Coppens kon deze week met directeur Jeroen Cooman de nieuwbouw van de Stedelijke Basisschool Denderwindeke aan omwonenden, ouders en leerkrachten presenteren. De uitbreiding is noodzakelijk door het toegenomen leerlingenaantal.

 

De nieuwbouw omvat vier klaslokalen voor kleuters, een turnzaal, een zorglokaal en een kitchenette. “Tot voor een paar jaar was de school op piekmomenten gedwongen om een klasje in de gang te organiseren, een probleem dat weliswaar werd opgelost door de huisvesting van klassen in klascontainers, maar ook dat is uiteraard verre van ideaal,” vertelt Coppens, “Ik ben dan ook heel tevreden dat we op korte termijn vier nagelnieuwe klaslokalen in gebruik kunnen nemen.”

 

De stad hoopt immers in het voorjaar van 2016 te kunnen starten en als de bouw vlot gaat in september 2017 de nieuwe lokalen in gebruik te nemen. Het zijn de oudste kleuters die gebruik zullen maken van de lokalen, want de lokalen zelf komen op de eerste verdieping, boven de turnzaal. “Idealiter zou alles natuurlijk gelijkvloers moeten komen,” vertelt directeur Jeroen Cooman, “maar dan zouden we uitkomen op een veel te kleine speelplaats en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn.  De lokalen zelf zullen ook veel zonlicht hebben.”

 

De stad investeert ook fors in de energiezuinigheid van het gebouw met de keuze voor een groendak, een warmtepomp en zonnepanelen. “Het wordt geen passiefbouw, maar we zullen wel ver onder de wettelijke normen zitten,” vertelt schepen Coppens, “Alle energiebesparende maatregelen lopen op tot 200.000 euro, maar die hebben we op minder dan 10 jaar terugverdiend, een logische keuze voor duurzaamheid dus.” 

 

Meer info? 

Dienst onderwijs, onderwijs@ninove.be, 054 31 32 33

Schepen Katie Coppens, schepen van onderwijs, 0479 44 97 24

 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 okt 2015
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 14 nov 2022
Marc Colpaert | 12 nov 2022

archief