3794 mensen in NINOVE leven in armoede

C21

3794 mensen in NINOVE leven in armoede

Editiepajot_ingezonden_spandoeken_armoede
 

Je zag ze misschien al staan langs de grote toegangswegen naar onze stad: spandoeken die slogans over armoede bevatten. Deze sensibiliseringsactie kadert in de internationale Dag van Verzet tegen Armoede op 17 oktober.

 

Armoede kent twee grote oorzaken: enerzijds is het voor mensen die opgroeien in armoede niet makkelijk om de vicieuze cirkel te doorbreken. Anderzijds kan je door een plotse gebeurtenis (tijdelijk) in armoede belanden; je job verliezen, langdurige ziekte, een scheiding, … 

 

Schepen van armoedebestrijding Katie Coppens (sp.a-Groen): “Armoede is ook in onze stad een reëel probleem. Tien procent van onze inwoners én kinderen leven in armoede. Dat betekent dat 3794 Ninovieters, waarvan 719 kinderen niet de kansen krijgen die ze verdienen in onze samenleving. Om de modale burger hiervan bewust te maken, hebben we er dit jaar voor gekozen om in te zetten op sensibilisering”. Dit weekend zijn de spandoeken te bezichtigen op het Ninia plein.

 

Armoede en sociale uitsluiting zijn dan nooit een simpel gegeven. Ze kennen geen eenvoudige oplossing. Maar eendracht maakt macht en daarom is het absoluut nodig dat we samen de strijd aanbinden.

 

“Daarom bundelen OCMW Ninove en tal van partners al jaren de krachten om de strijd tegen armoede aan te gaan” vertelt OCMW-voorzitter Lieven Meert (sp.a-Groen). “Om kinderen een duwtje in de rug te geven bieden we gratis huiswerkbegeleiding, in het sociaal restaurant ’t Contact kunnen mensen in armoede aan een sociaal tarief een warme maaltijd krijgen en anderen ontmoeten, via de kansenpas kunnen mensen met een bescheiden inkomen deelnemen aan sociale, culturele en sportieve activiteiten, en sinds kort begeleiden we ook kwetsbare gezinnen en zwangere meisjes om hen op weg te helpen…”. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 okt 2015
Jimmy Godaert
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 17 dec 2022

archief