NINOVE - Heilige Harten Secundair zet zich een hele week in voor Amnesty International

C21

NINOVE - Heilige Harten Secundair zet zich een hele week in voor Amnesty International

Amnesty_international

De leerlingenraad van Heilige Harten Secundair organiseerde een hele week acties voor Amnesty International. Hiermee wilden de leerlingen hun steentje bijdragen om de mensenrechten te verdedigen. 

 

Er was er een grote cakeverkoop waar alle leerlingen konden een stukje zelfgemaakte cake proeven. De opbrengst wordt geschonken aan Amnesty.
Amnesty International. Amnesty International. Amnesty International.
Op woensdag kregen de leerlingen de film “Welcome” te zien waarin een Koerdische vluchteling in het Franse Calais aankomt en daar moet afrekenen met de vooroordelen van de lokale bevolking tegenover asielzoekers. Nadien schreven ze brieven aan de Hongaarse autoriteiten waarin ze vroegen om wetswijzigingen in te trekken die de toegang van asielzoekers tot het land strafbaar maken. Deze brieven werden door de voltallige leerlingenraad in de postbus gestoken.

Als afsluiter van deze mensenrechtenweek vormden de leerlingen van Heilige Harten Secundair vrijdagmiddag het logo van Amnesty International op de speelplaats. Er werd daarbij een oproep gelanceerd om in gele of zwarte kledij naar school te komen. Met deze symbolische actie willen de leerlingen van Heilige Harten Secundair aantonen dat er moet worden opgekomen tegen het onrecht in de wereld.

Amnesty International streeft de naleving van alle mensenrechten na. De Universele Verklaring van de Rechten van de Mens is daarbij de leidraad. In hun campagnes en acties, voorafgegaan door grondig onderzoek, staan steeds een thema of land centraal. Dit jaar is het thema ‘SOS Europa’: bescherm rechten van vluchtelingen. Amnesty deelt daarin de visie van een wereld waarin iedereen gelijk is en waarin ieders mensenrechten gerespecteerd worden.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 okt 2015
Jacky Delcour
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 17 dec 2022

archief