NINOVE - “Ninofse Sportkrasjel” editie 2015

C21

NINOVE - “Ninofse Sportkrasjel” editie 2015

Editiepajot_ingezonden_ninofse_sportkrasjel
 

Op zaterdag 28 november 2015 mochten terug heel wat Ninofse sportievelingen de revue van de tweede “Ninofse Sportkrasjel” passeren in de cafetaria “Time out” van onze sporthal, ’t Sportstekske.

 

Vorig jaar werd de eerste editie van de Ninofse Sportkrasjel boven de doopvont gehouden en we keken dan ook vol spanning uit naar een bevestiging van het vernieuwde concept.

 

In de toespraak van zowel voorzitter dhr. Kris Engels als Schepen van sport dhr. Mark Torrekens werd er nogmaals de nadruk op gelegd dat het succes van deze formule grotendeels afhankelijk is van het binnensturen van kandidaat-laureaten door de aangesloten sportclubs.

 

Om het geheel aan elkaar te praten werd terug beroep gedaan op Sporza-radiopresentator dhr. Tom Vandenbulcke. Zijn professionele aanpak was tijdens het verloop van de avond zeker een meerwaarde. Iedereen zal het er over eens zijn dat Tom zijn job met glans heeft volbracht.

 

De vorige editie hadden we met Wesley Sonck als centrale gast een spraakwaterval in huis. Het was dan ook niet gemakkelijk om iemand van hetzelfde niveau te vinden, maar met Eddy De Pauw, gewezen wereldkampioen veldlopen (1979) bij de junioren in Ierland en meervoudig Belgisch kampioen werd een waardig alternatief gevonden. Eddy mocht dan ook later op de avond als tweede een “Lifetime Achievement Award” in ontvangst nemen, een mooie pentekening van de hand van dhr. David Van Der Smissen.

 

Voor de muzikale noten werd er dit jaar beroep gedaan op de coverband “Be Naked” deze groep heeft trouwens roots in Ninove. De twee gitaristen, Bart en Nic, zorgden voor een gezellige en sfeervolle avond.

 

Uitreiking trofeeën 2015:

 

Administratief laureaat: Willy Verlé – Flanders Cycling Events vzw. 

Recreatief laureaat: Mario Penne – niet aangesloten.

Jeugdsportlaureaat individueel:       

Gaëlle De Cuyper – karateclub Hiryu Ninove.

  • Vlaams kampioen kumite (gevecht).
  • Vice Belgisch kampioen kata (stijl).                                           

Jeugdsportlaureaat ploeg: Pupillen – basketbalclub United Ninove.

  • Bekerwinnaar Oost-Vlaanderen.
  • Vice provinciaal kampioen.                  

Sportlaureaat individueel:   

Yves Herregodts – atletiekclub Vita Ninove.

  • Won goud op de 400m horden bij deelname aan het kampioenschap van Vlaanderen.     

Beste Vrijwilliger: Lisette Van Mellaert - atletiekclub Vita Ninove.

  • Hiermee wil de Sportraad aandacht schenken aan personen die geen bestuurslid zijn of een officiële functie uitoefenen binnen een club.

Beste organisatie: Dag van de gevechtssportclubs. 

Georganiseerd door: Aikido Takemusu Aiki Dojo, Karate Club Kachi, Karateclub Hiryu, Iaido Raito, Reality Fighting Academy,  Krav Maga Ninove,  Capoeira Vlaanderen en  Sandu Gym Muaythai Ninove.

  • Met deze categorie wil de Sportraad een evenement georganiseerd door een Ninoofse sportclub met grote uitstraling zowel binnen als buiten Ninove in de kijker zetten.

Lifetime Achievement Award:

  • Eddy De Pauw.

De Ninoofse Sportraad bedankt onze burgemeester mvr. Tania De Jonge, de Schepen van sport dhr. Marc Torrekens, het aanwezige publiek, de plaatselijke politici, de Sportdienst en de Raad van Wijzen voor hun medewerking. Verder nog een woord van dank aan Els en Peter voor de hartelijke ontvangst in de cafetaria en juweliers Paul Ninove voor het schenken van de uurwerken aan de individuele laureaten.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 dec 2015
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 31 aug 2022

archief