NINOVE - Leerlingen van de leerlingenraad van HH secundair zamelden maar liefst 1912 € in voor het goede doel

C21

NINOVE - Leerlingen van de leerlingenraad van HH secundair zamelden maar liefst 1912 € in voor het goede doel

2015-12-19_leerlingenraad_zamelden_maar_liefst_1912____
 

De leerlingenraad van Heilige Harten Secundair in Ninove komt opnieuw op voor het goede doel. Dit keer zetten ze zich in voor CAW Ninove. De leerlingen willen met hun “Warmste Nacht”de welzijnsorganisatie ondersteunen. 

 

Meer specifiek steunt de leerlingenraad de opbouw van de sociale moestuinen. Het CAW te Ninove heeft hiervoor het nodige materiaal nodig om dit sociaal project te kunnen realiseren. Het staat voor: aandacht voor het milieu en gezonde voeding, bevorderen van de korte-keten-economie, versterken van het samenleven in bepaalde woonwijken en participatie van kwetsbare doelgroepen. 

 

De “Warmste Nacht” is een organisatie van leerlingenraad en oud-leerlingen. Een 10-tal oud-leerlingen van HHS zullen immers de hele nacht door workshops geven aan een 30-tal leerlingen van de leerlingenraad. De “Warmste Nacht” vindt plaats tijdens de Warmste Week van Studio Brussel.

 

De deelnemende leerlingen en leerkrachten zijn van donderdag 18.00 uur tot vrijdag 12.30 uur samen de tijd doorbrengen en een nacht lang wakker blijven. Tijdens deze marathon staan er allerlei activiteiten gepland om geld in te zamelen. De leerlingen brengen een bezoek aan CAW Ninove, verkopen zelfgemaakte wenskaarten, maken insectenhotels voor de sociale moestuinen, enz. 

 

Sport en spel staan eveneens op het programma, zo wordt er geknutseld, gebakken en gekookt, een nachtspel gespeeld, een kerstfeestje gehouden, enz. Na een lange nacht en een stevig zelfgemaakt ontbijt, starten de leerlingen met een misviering bij de Zusters der Heilige Harten. Daarna volgt er nog een halve lesdag. Onze leerlingen van de leerlingenraad zamelden maar liefst 1912 euro in voor CAW Ninove en hun actie rond moestuinen.

 

De hele nacht waren ze hiervoor in de weer en ze liggen dus heel waarschijnlijk uitgeput te slapen nu.

 

Volgende week zijn ze uitgenodigd in Boom bij Studio Brussel om hun unieke actie uit te doeken te doen.

 

Het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) helpt mensen met al hun vragen en problemen die te maken hebben met welzijn. Je kan bij hen terecht met elke vraag. Een moeilijke relatie. Persoonlijke problemen. Financiële, administratieve, juridische of materiële problemen. Problemen in je gezin, familie of buurt,... Ze bieden ook hulp aan slachtoffers van geweld en misbruik, slachtoffers en betrokkenen van verkeersongevallen en misdrijven, en hun naasten.

http://www.cawoostvlaanderen.be/

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 dec 2015
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 29 feb 2024
Marc Colpaert | 26 feb 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 21 feb 2024

archief