NINOVE - Delhaize investeert in hypermodern distributiecentrum

C21

NINOVE - Delhaize investeert in hypermodern distributiecentrum

Photo_delhaize_dc_ninove
 
Photo_delhaize_dc_ninove_future_view
 

In aanwezigheid van Vlaams minister-president Geert Bourgeois heeft Delhaize vandaag, 7 januari, haar nieuw distributiecentrum te Ninove officieel voorgesteld. De bouw is al gestart en het distributiecentrum zal tegen begin 2018 in gebruik genomen worden. Het project vertegenwoordigt een investering van 143 miljoen euro.

 

“Logistiek is de kern van de activiteiten van Delhaize België en moet dus mee de groei en innovatie in ons winkelnetwerk mogelijk maken”, zegt Denis Knoops, CEO van Delhaize België. “Het nieuwe distributiecentrum in Ninove kadert in de langetermijnvisie van Delhaize om haar eigen logistieke capaciteit verder te versterken en efficiënter te maken. “

 

Delhaize investeert 143 miljoen euro in het nieuwe distributiecentrum dat wordt gebouwd op de bestaande site. De voorbereidende werkzaamheden startten in november 2014 en het nieuwe centrum zal afgewerkt zijn in 2017. De operationele opstart is voorzien voor midden 2017 en tegen begin 2018 zal het nieuwe distributiecentrum volledig operationeel zijn.

 

Producten met hoge rotatie

De focus van het distributiecentrum zal liggen op producten met hoge rotatie. Dat zijn producten die vaak worden aangekocht door klanten en daarom zeer frequent naar de winkels moeten getransporteerd worden. Naast dranken zullen onder meer ontbijtproducten, koekjes, deegwaren, sauzen, toilet papier, keukenpapieren en luiers vanaf 2018 vanuit Ninove naar onze winkels vertrekken. Op die manier is er ook minder plaats nodig in de opslagruimtes van de winkels.

 

Minister-president Bourgeois: “ De bouw van een geautomatiseerd distributiecentrum hier in Ninove is een blijk van vertrouwen in de toekomst. Het verheugt mij in het bijzonder dat deze investering Delhaize verankert in Vlaanderen. Deze Vlaamse regering stelt alles in het werk om bedrijven alle ruimte te geven om te groeien en te innoveren, zodat Vlaanderen in het economische koppeloton blijft.”

 

Logistiek als kernactiviteit

Met dit nieuwe distributiecentrum zal Delhaize beschikken over meer dan 200 000 m2 aan opslag- en distributieplaatsen om haar winkels in België en Luxemburg dagelijks te bevoorraden. Elke dag staan er meer dan 2.000 medewerkers klaar in deze distributiecentra om dit mogelijk te maken. Delhaize organiseert, beheert en ontwikkelt zelf haar eigen logistieke installaties. Zo kan de optimale levering van de producten garandeerd worden in meer dan 700 winkels.

 

“Met deze investering beklemtoont Delhaize dat logistiek een kernactiviteit is en blijft. Tegelijk herbevestigen we de centralisatie van onze logistiek in Zellik en Ninove. Deze twee innovatieve distributiecentra behoren tot de top van de logistieke sector in Europa”, voegt Denis Knoops hier nog aan toe.

 

Met respect voor de buurt

Delhaize geeft ten allen tijde prioriteit aan een goede relatie met de buurtbewoners, zowel rondom haar winkels als bij haar distributiecentra. Zo werd een geluidsmuur voorzien om de mogelijke geluidshinder van de activiteiten in het distributiecentrum voor de buurtbewoners tot een minimum te beperken. Reeds van tijdens de voorbereiding van het project wordt er steeds op een transparante manier gecommuniceerd met de betrokken lokale besturen en de buurtbewoners. Delhaize zal dit ook voor de verdere werkzaamheden blijven doen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jan 2016
Jacky Delcour
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 27 nov 2023
Marc Colpaert | 25 nov 2023
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 17 nov 2023

archief