NINOVE - Wit-Gele Kruis start lokaal verpleegteam op in -Zuid en Ninove-Noord

C21

NINOVE - Wit-Gele Kruis start lokaal verpleegteam op in -Zuid en Ninove-Noord

2016-01-15_wit-gele_kruis_team_ninove-noord
 
2016-01-15_wit-gele_kruis_team_ninove-zuid
 

Onlangs startte Wit-Gele Kruis zowel in Ninove-Zuid als in Ninove-Noord met een wijkteam. Wit-Gele Kruis team Ninove-Zuid telt 10 thuisverpleegkundigen en team Ninove-Noord bestaat uit 13 thuisverpleegkundigen. Zij staan voortaan in voor alle zorgaanvragen van jong en oud in de regio, ongeacht het ziekenfonds waarbij men is aangesloten. 

 

Door in zelfsturende verpleegteams te werken, hebben de vertrouwde verpleegkundigen nóg méér aandacht voor alle zorgnoden, zowel van patiënt als van mantelzorger (totaalzorg). De verpleegkundigen van team Ninove-Zuid en Noord: “Ons gemotiveerd team staat voor iedereen klaar! Dankzij onze nauwe samenwerking met andere lokale zorgverleners helpen wij patiënten en mantelzorgers in onze regio graag op weg voor al hun zorgvragen, bv. gezinshulp, maaltijden aan huis, poetshulp, kinesitherapie, uitleendienst voor hulpmiddelen... Via onze tablet-pc met elektronisch verpleegdossier beschikt iedereen in ons verpleegteam steeds over een actueel totaalbeeld van de patiënt.” 

 

Je kan bij Wit-Gele Kruis terecht voor onder meer: hygiënische zorgen, inspuitingen, wondzorg, afsluiten chemotherapie, zorgen aan poortkatheter, thuisdialyse, toedienen sondevoeding/TPN, infusietherapie, medicatiepomp… Ook voor een persoonlijk alarmsysteem en een sleutelkastje kan je bij Wit-Gele Kruis terecht. 

 

Wit-Gele Kruis heeft ook gespecialiseerde verpleegkundigen, waardoor je als patiënt steeds kan rekenen op het beste advies en kwalitatieve zorgen op vlak van bv. diabetes, wondzorg, palliatieve zorg, stoma- en continentiezorg, psychiatrische zorg, geriatrische zorg… 

 

Door de nieuwe manier van werken wil Wit-Gele Kruis tegemoet komen aan de zorguitdagingen van de toekomst, zoals de vergrijzing, de kortere ligduur in ziekenhuizen, chronische zorgen… Wit-Gele Kruis won hiervoor de PRoF-Award voor ‘organisatie in de zorg’. 

 

Dankzij het derdebetalerssysteem (Wit-Gele Kruis regelt de betaling rechtstreeks met de ziekenfondsen) betaalt de patiënt voor de meeste verpleegkundige prestaties geen vergoeding aan Wit-Gele Kruis. Zo blijft de toegang tot kwaliteitsvolle thuisverpleging laagdrempelig en gegarandeerd voor iedereen die nood heeft aan zorg. 

 

Wit-Gele Kruis is al meer dan 75 jaar een vaste waarde in de thuisverpleging. 

 

Meer info voor mensen die zorg nodig hebben: www.witgelekruis.be   054 32 91 91 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jan 2016
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 29 jan 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief