NINOVE - Vzw De Kassei ontvangt dorpsbewoners op gratis Nieuwjaarsreceptie

C21

NINOVE - Vzw De Kassei ontvangt dorpsbewoners op gratis Nieuwjaarsreceptie

2016-01-16_ledenvzwdekassei
 
2016-01-16_sfeerbeeld_receptie
 

Voor de derde maal op rij ging in het buurthuis van Lieferinge een gratis Nieuwjaarsreceptie door voor al de inwoners van het dorp. De eerste editie was ontstaan vanuit een lokale groep van vrijwilligers, opgericht in het dorp tijdens het inmiddels afgelopen Leader-project: " Dynamiet in de Dorpen". 

 

Dit project waar de dienst Cultuur van de stad gesteund door Europese subsidies opnieuw leven trachtte te brengen in de vijf meest landelijke deelgemeentes van Ninove is vooral in het kleine Lieferinge uitgegroeid tot een succes. Het team van vrijwilligers organiseert er een tweewekelijks buurtcafé op vrijdagavond alsook allerhande andere activiteiten in de loop van het jaar.  

 

"Nu het Leader-project afgelopen is hadden we nood aan een meer formele structuur om het enthousiasme dat de afgelopen twee jaren is ontstaan een blijvend karakter te geven. We zijn in de voorbije maand december dan ook een officiële vzw geworden."  zegt Hubert Neuckermans, voorzitter van de nieuwe Vzw De Kassei.  "We kunnen vandaag rekenen op een vast aantal vrijwilligers die mee helpen onze activiteiten ten bate van het sociale leven in ons kleine dorp tot een succes te maken. Samen zijn we langzaam maar zeker aan het bouwen aan een hechte dorpsgemeenschap." 

 

De groep is er inmiddels in geslaagd om het lokale buurthuis om te vormen tot een gezellig gelegenheidscafé en hoopt nu ook dat de stad snel werk zal maken van de herinrichting van het dorpsplein, een ander voorstel dat uit het Leader-project is voortgekomen. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 jan 2016
Jacky Delcour
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 29 jan 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief