NINOVE - ‘De Wachter’ op de sokkel, Claude Dendauw presenteert ‘bewegend’ kunstproject

C21

NINOVE - ‘De Wachter’ op de sokkel, Claude Dendauw presenteert ‘bewegend’ kunstproject

Editiepajot_ingezonden_bewegend____kunstproject

Sinds 10 januari staat aan het stadhuis van Ninove een nieuwe eyecatcher: een kunstwerk op een sokkel van beton, hout en metaal.

 

‘De sokkel’ is een nieuw kunstproject van de stad Ninove. “De sokkel is in meerdere opzichten een mobiel kunstproject”, verduidelijkt de initiatiefnemer Claude Dendauw. “Het is letterlijk en figuurlijk een platform om beweging en variatie in het stadszicht te brengen.” Ten eerste zal de sokkel af en toe van plek veranderen en om de zoveel maanden op een nieuwe locatie in Groot-Ninove opduiken. Dat kan een groene ruimte zijn, maar net zo goed een rond punt of een dorpspleintje. Ten tweede zal er bij elke verhuis ook een nieuw beeld op de sokkel geplaatst worden. Op die manier wordt de sokkel een instrument om op verschillende plekken telkens een nieuw beeld van steeds weer een andere kunstenaar te presenteren. “Een wisselwerking tussen de rust van het onbeweeglijke en de flexibiliteit van het mobiele”, noemt Claude Dendauw het. “Niet enkel het beeld verandert maar de hele omgeving verandert van uitzicht en sfeer.”

 

De eerste plek waar de sokkel werd neergepoot, is het stadhuis van Ninove. De initiatiefnemer Claude Dendauw kreeg van et stadsbestuur de eer om het project te openen en plaatste het beeld ‘De Wachter’ op de sokkel. Het is een beeld van ruim anderhalve meter hoog in duurzaam porseleingips. Het recente werk van Dendauw, onder andere de bezieler van het Musée Tapo in Aspelare’, wordt gekenmerkt door thema’s als herinnering, verlangen en verbinding. Of dat ook geldt voor ‘De Wachter’? Kom het ontdekken op de sokkel naast de oprijlaan naar het stadhuis van Ninove. De sokkel blijft er staan tot in de late lente. Dan verhuist hij naar een andere plek in Ninove en zet een andere kunstenaar een nieuw werk op de sokkel.

 

Ben je beeldend kunstenaar en wil je meewerken aan dit project? Contacteer dan de dienst cultuur via cultuur@ninove.be of 054 31 32 87.

 

Meer info? Dienst cultuur, cultuur@ninove.be, 054 31 32 87

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 jan 2016
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief