1,2 miljoen euro subsidies voor nieuwe rioleringen in NINOVE

C21

1,2 miljoen euro subsidies voor nieuwe rioleringen in NINOVE

Editiepajot_ingezonden_vlaamse_regering_logo

Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, keurde een ministerieel besluit goed waardoor zij subsidies toekent aan 35 dringende rioleringsprojecten in Vlaanderen. Het gaat in totaal om 40 miljoen euro.

 

Niet alleen voor de organisatie van onze waterzuivering, maar bijvoorbeeld ook in tijden van overvloedige neerslag bewijst een goed onderhouden rioleringsstelsel zijn nut. Dit kost de gemeenten echter handenvol geld. Daarom voorziet de minister 14 miljoen euro voor de dringende aanleg van bijkomende rioleringen en 25 miljoen euro voor rioleringswerken die de aanleg van een Aquafin-collector rendabel maken.

 

Joke Schauvliege: “Via deze 35 projecten zal er meer proper hemelwater worden afgekoppeld van het rioleringsstelsel, waardoor het nodeloos zuiveren van regenwater wordt vermeden en zal het afvalwater van meer huizen worden gezuiverd in de installaties van Aquafin.”

 

In de stad Ninove zullen de bestaande rioleringen worden heraangelegd aan de schoolomgeving in de Weggevoerdenstraat over een totale lengte van 500 meter. De renovatiewerken hebben als doel een gescheiden rioleringsstelsel te realiseren waarbij het huishoudelijk afvalwater voortaan apart wordt afgevoerd en gezuiverd en niet langer samen met het hemelwater in de Dender terecht komt. 173 inwoners zullen op dit gescheiden rioleringsstelsel worden aangesloten. De minister voorziet hiervoor 1,2 miljoen euro.

 

Joke Schauvliege: “De kwaliteit van het oppervlaktewater in Vlaanderen is sterk verbeterd, onder meer door de verdere uitbouw van ons rioleringsstelsel waarop vandaag meer dan 80% van de Vlaamse gezinnen is aangesloten. Daarom blijf ik, in budgettair moeilijke tijden, grote inspanningen leveren om op een kostenefficiënte manier nog meer water te zuiveren. Door de toegekende subsidies krijgt de stad Ninove een extra stimulans om dergelijke werken uit te voeren”.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 jan 2016
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 17 dec 2022

archief