NINOVE - Gilles Meersman & Bo Jacobs zijn Kinderprins en Kinderprinses 2016

C21

NINOVE - Gilles Meersman & Bo Jacobs zijn Kinderprins en Kinderprinses 2016

2016-02-13_kindercarnaval__317_a_prins_en_prinses
 
2016-02-13_kindercarnaval__268_a
 
2016-02-13_kindercarnaval__80_a
 
2016-02-13_kindercarnaval__109_a
 
2016-02-13_kindercarnaval__77_a
 
2016-02-13_kindercarnaval__52_a
 

De Ridders in de Wortelorde zijn zeer opgetogen met de aangepaste stoetvorming van de kindercarnavalstoet. De vooropgestelde wens om de kinderstoet aantrekkelijker te maken blijkt, ondanks het minder goede weer, zeer geslaagd. 

 

567 ingeschreven carnavalistjes hebben het regenweer getrotseerd om deel te nemen aan de 53ste kindercarnaval in Ninove. Een kleurrijk carnavalsfeest voor kinderen waar dit jaar opvallend veel grote groepen aanwezig waren. Het enthousiasme en de creativiteit van de verantwoordelijke leiders/leerkrachten kende deze editie een absoluut hoogtepunt. Na veel wikken en wegen, kon basisschool “De Lettertuin” de titel wegkapen bij de grote groepen. Met een origineel ingezongen liedje, bijpassend dansje en mooie kostuums waren de 80 aanwezige leerlingen dit jaar de primussen van de klas. Bij de groepen met 6 tot 10 leden wonnen “de Meestamperkes”. Bij de groepen met 2 tot 5 leden gingen de “Dia de los muertos” met de hoofdprijs aan de haal.

 

De Kleine Augustprijs, die voor het eerst uitgereikt werd door de Prinsencaemere, ging naar De “Maskesskoeten”. Een prestigieuze prijs, die naar analogie met de grote Don Augustprijs, de deelnemer(s) beloont die tijdens de stoet het meest in het oog springt.

 

Als apotheose van de namiddag werden Kinderprins Gilles Meersman (7) uit Ninove en Bo Jacobs (7) uit Nederhasselt op het podium geroepen. Zij zullen morgen, samen met prins Fai, de Roze Zondagstoet vanop de eerste rij mogen meemaken: eerst vanop de prinsenwagen van Wel Bestetj, daarna vanop de eretribune op de centrumlaan. 

 

De Ridders in de Wortelorde wensen alle deelnemertjes (en hun helpende handen) te bedanken voor het mooie spektakel dat we opnieuw hebben mogen beleven!

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 feb 2016
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief