NINOVE - Tom Du Caju leert 6 Accountancy en IT en 6 Ondernemen en Marketing van Heilige Harten Secundair wat ondernemen is

C21

NINOVE - Tom Du Caju leert 6 Accountancy en IT en 6 Ondernemen en Marketing van Heilige Harten Secundair wat ondernemen is

2016-03-02_leerlingen_hhs_ontdekken_wat_ondernemen_is
 

Op 29 februari 2016 bezocht dhr. Tom Du Caju, bedrijfsleider van Du Caju Printing, het Heilige Harten Secundair te Ninove. Gedurende twee uur gingen de leerlingen van 6 AIT en 6OM met dhr. Du Caju in dialoog en kregen ze de kans om te ontdekken wat ondernemer of bedrijfsleider zijn nu precies inhoudt. 

Du Caju Printing uit Erpe-Mere  is een hoogtechnologisch bedrijf gespecialiseerd in het produceren van voedselveilige verpakkingen in vouwkarton.

 

Onze leerlingen kregen een antwoord op vragen als: welke vaardigheden zijn nodig in het bedrijfsleven? Wat betekent ondernemer zijn nu precies? Wat verwachten bedrijven van jongeren? Heel wat vragen die jongeren hebben, maar zelf moeilijk kunnen beantwoorden. Wie kan dat beter dan een ondernemer of bedrijfsleider zelf? 

 

‘Het zien van kansen en het benutten van de kansen waarmee je waarde creëert voor je omgeving en voor jezelf’, dat is wat Tom Du Caju onder ondernemen verstaat.

 

Vlajo organiseert ieder jaar ‘Ondernemers voor de Klas’ in samenwerking met structurele partners Pulse Foundation, ETION, VKW Limburg en projectpartners BNP Paribas Fortis, essensciavlaanderen, JCI Vlaanderen en Partena.Voor de leerlingen van Heilige Harten Secundair was dit de ideale kans om al hun brandende vragen te stellen aan een ondernemer. Het was een leerrijke namiddag!

 

Onze leerlingen van het 6de jaar Accountancy en IT en het 6de jaar Ondernemen en Marketing leerden van de dhr. Tom Du Caju wat ondernemen nu juist inhoudt.

 

Door een echte ondernemer naar onze school te halen, verrijken we onze lessen bedrijfseconomie en laten we leerlingen kennis maken met de basiscompetenties die een echte ondernemer nodig heeft. Ook kregen de leerlingen antwoord op de vraag wat bedrijven tegenwoordig verwachten van jonge werknemers. Een heel leerrijke ervaring voor onze eindjaren die heel binnenkort gaan verder studeren… misschien wel voor ondernemer !

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mrt 2016
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief