Enquête voor een fietsvriendelijk NINOVE

C21

Enquête voor een fietsvriendelijk NINOVE

Editiepajot-logo-ninove

Studenten van de richting Verkeerskunde van de Universiteit Hasselt starten met een enquête bij de fietsende Ninovieter in het kader hun opleiding. Die enquête moet de basis vormen om aanbevelingen te formuleren voor het bestuur om de stad fietsvriendelijker te maken. 

 

Het stadsbestuur plant immers heel wat maatregelen om fietsen aantrekkelijker te maken. “De enquête peilt niet alleen naar de routes die fietsers nemen, maar ook naar de knelpunten op die routes en de suggesties die fietsers hebben om het fietsen comfortabeler en veiliger te maken,” vertelt schepen van Mobiliteit Wouter Vande Winkel (sp.a-Groen).

Een van de projecten die de stad in petto heeft is de verhuur van fietskluizen. “Met de opmars van de elektrische fiets is er vraag naar individuele fietsstallingen waar je je fiets droog en veilig kan achterlaten,” merkt Vande Winkel op, “Vooral aan het station en in het stadscentrum verwachten we dat die vraag heel concreet is, maar ook in de wijken met veel rijhuizen kan de verhuur van fietskluizen een oplossing bieden voor wie weinig ruimte heeft om zijn fiets te stallen.” Een concrete huurprijs ligt nog niet vast. De stad wil eerst nagaan of en hoeveel interesse er is vooraleer met het project te starten. 

 

Deelnemen aan de enquête kan op www.ninove.be/mobiliteit en wie interesse zou hebben in de huur van een fietskluis mag dit laten weten op het e-mailadres mobiliteit@ninove.be

 

Meer vragen? 

Wouter Vande Winkel

0474/713296

Een voorbeeld van het verhuur van fietskluizen vind je in Gent: http://www.max-mobiel.be/default.aspx?PageId=148 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mrt 2016
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief