Dreigingsniveau 4 in het ganse land – maatregelen in NINOVE

C21

Dreigingsniveau 4 in het ganse land – maatregelen in NINOVE

Editiepajot_ingezonden_logo_stad_ninove_

Naar aanleiding van het afkondigen van dreigingsniveau 4 in het ganse land, komen de veiligheidsdiensten in Ninove op regelmatige basis samen met de burgemeester. De politie besliste om het politietoezicht te verhogen en extra te patrouilleren.

 

De stad contacteert alle scholen om de instructie van het federaal crisiscentrum om alle kinderen tot nader order binnen te houden, door te geven. Kinderen voor wie de examens voorbij zijn of schooluren voorbij zijn, mogen gaan.

 

Aan organisatoren van evenementen wordt gevraagd hun evenement (ook eetfestijnen) zeker te melden via evenementen@ninove.be. De dienst evenementen geeft deze informatie door aan de politie.

 

Organiseert u een evenement op een publiek toegankelijke plaats, dan vraagt de politie om stewards te voorzien om de rugzakken te controleren. Weigeren mensen hun rugzak te openen, dan kan u hen de toegang tot het evenement weigeren. U neemt dan ook best contact met de politie.

Wie verdachte gedragingen wil melden, kan dit via het nummer 101.

 

Deze maatregelen blijven van kracht zolang voor het ganse land dreigingsniveau 4 van toepassing blijft. Voor meer informatie over de terreurdreiging verwijzen we u naar www.crisiscentrum.be.  Het nummer 1771 is actief, maar vooral voor slachtoffers en verwanten. Bel niet als het niet nodig is. Het federaal crisiscentrum vraagt telefoonverkeer zoveel mogelijk te vermijden in Brussel. Alle Telenet hotspots zijn gratis beschikbaar in Brussel.

 

Wil je in contact komen met familie en vrienden in Brussel? Het Rode Kruis opende een website http://ikbenveilig.rodekruis.nl/brussel.

 

Meer info voor de pers? Kabinet van de burgemeester, 054 31 32 33, burgemeester@ninove.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mrt 2016
Jacky Delcour
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief