Postzegelkring NINOVE viert 50 jaar met een tentoonstelling

C21

Postzegelkring NINOVE viert 50 jaar met een tentoonstelling

Editiepajot_ingezonden_logo_stad_ninove_

De Postzegelkring Ninove werd in 1965 opgericht door enkele enthousiaste verzamelaars en bestaat nu 50 jaar. Bij deze viering organiseert de kring, met de medewerking van de stad en de erfgoedraad, een tentoonstelling met Ninove als thema.

 

Sinds midden 19de eeuw de eerste postzegels verschenen, hebben deze grafische kleinoden  een aantrekkingskracht uitgeoefend op groot en klein, op arm en rijk. Postzegels verzamelen is altijd een hobby geweest voor ieders beurs. Het interessegebied van de verzamelaars is in de loop der jaren ruimer geworden en meer gespecialiseerd. Van een louter tembercollectioneur is de filatelist vandaag de dag een verzamelaar én bewaarder van het papieren erfgoed geworden. In de tentoonstelling komen dan ook prentkaarten, gravures en tijdschriftartikels aan bod die een beeld schetsen van Ninove in de vorige eeuw. Bijzondere aandacht wordt besteed aan de gewezen abdij en aan de OLV-Hemelvaartkerk.

 

De tentoonstelling heeft plaats in het Oud-stadhuis aan het Oudstrijdersplein, van 1 tot 18 april 2016, op werkdagen tijdens de openingsuren van het stadhuis en op zaterdag en zondag van 10 tot 12 en van 14 tot 18 uur. 

 

De toegang is gratis.

 

Met de medewerking van de Stad Ninove en de Erfgoedraad.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 apr 2016
Jacky Delcour
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief