NINOVE - Mobiele flitscamera voor efficiënte controle

C21

NINOVE - Mobiele flitscamera voor efficiënte controle

Mobiele_flitscamera
 

Chauffeurs met een zware voet zullen binnenkort extra op hun tellen moeten passen. De politie van Ninove neemt immers een compacte, mobiele flitscamera in gebruik. Met die camera zal de efficiëntie van de snelheidscontroles fors verhogen. 

 

Tot nog toe beschikte de politie immers enkel over een camera die op een anonieme wagen gemonteerd was. Die wagen moet echter op het openbaar domein geparkeerd staat, wat de inzet van de camera uiteraard fors beperkte. In smalle straten kon al helemaal geen snelheidscamera ingezet worden. “Met deze compacte camera zullen we overal op een degelijke manier kunnen controleren,” vertelt schepen van Mobiliteit Wouter  Vande Winkel (sp.a-Groen), “Op brede tweevaksbanen zoals het Hemelrijk in Meerbeke kan hij verdekt opgesteld worden en ook in smalle straten als Roost in Denderwindeke kan er nu gecontroleerd worden. De aankoop is bijzonder belangrijk, want overdreven snelheid is klacht nummer 1 bij de burger.”

 

Met die aankoop is een bedrag gemoeid van 62.000 euro. Burgemeester Tania De Jonge stelt dat de aankoop past in een globaal veiligheidsbeleid van de stad. “De vaste camera’s in het centrum en de ANPR-camera’s voor nummerplaatherkenning op de gewestwegen zetten in op de aanpak van criminaliteit zoals de recente overval op een apotheek, de mobiele camera’s moeten vormen van overlast als sluikstorten aanpakken en deze compacte snelheidscamera komt de verkeersveiligheid ten goede.”

 

Het stadsbestuur hoopt er niet alleen overdreven snelheid, maar ook roekeloos rijgedrag mee tegen te gaan. “Op de Edingsesteenweg zijn er dagelijks snelheidsduivels die twee of drie auto’s tegelijk aan hoge snelheid voorbijgaan, wat volstrekt onverantwoord is,” vertelt Vande Winkel, “met de nieuwe camera kunnen we ook dit gedrag vastleggen en beteugelen.”

 

Meer info? 

Dienst mobiliteit, 054 31 32 82, mobiliteit@ninove.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 apr 2016
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief