NINOVE - Regenboogweken tegen homo- en transfobie

C21

NINOVE - Regenboogweken tegen homo- en transfobie

Editiepajot_ingezonden_logo_stad_ninove_

Op 17 mei gaat de Internationale Dag Tegen Homofobie en Transfobie door, ook gekend als IDAHOT. Bedoeling van deze dag is extra aandacht vragen voor de rechten van homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders. Naar jaarlijkse traditie wil de stad Ninove opnieuw meewerken aan een mentaliteitswijziging rond homofobie en transfobie. 

 

De twee weken voorafgaand aan 17 mei noemen we de Regenboogweken. Ninove onderneemt dan een aantal acties om dit thema in de aandacht te brengen.  

  • Tijdens de regenboogweken van 4 mei tot 17 mei hangen er regenboogvlaggen aan jeugdcentrum De Kuip, het oud stadhuis, gebouw De Cooman (OCMW) en in de bibliotheek.
  • De onthaalambtenaren van de stad Ninove dragen een regenboogbutton.
  • In de bibliotheek komt een boekenstand met boeken en films over holebi’s en transgenders. Overzicht via http://mijn.bibliotheek.be/list/view/1355
  • Op woensdag 18 mei 2016 is er een gratis filmavond cc De Plomblom. De film ‘The Way He Looks’ zal vertoond worden om 20 uur. In deze hartverwarmende film worstelt een 15-jarige blinde jongen met zijn identiteit. Haal het gratis ticket op voorhand af bij cc De Plomblom. 

In België hebben we al een lange weg afgelegd maar toch worden holebi-jongeren vaak nog geconfronteerd met vooroordelen, pesten, uitsluiting, discriminatie, … In vele landen kunnen holebi-jongeren zichzelf niet zijn uit vrees voor discriminatie, foltering en zelfs de doodstraf. Daar willen de stad even bij laten stil staan.

Dinsdag 3 mei 2016 om 11 uur wordt de regenboogvlag opgehangen aan het oud stadhuis in aanwezigheid van Veerle Cosyns, schepen van gelijke kansen, en de dienst sociale zaken.

 

Meer info? Dienst sociale zaken, 054 31 32 45, sociale.zaken@ninove.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 apr 2016
Jacky Delcour
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief