NINOVE - Hilde Nijs opent de deuren van DeKantfabriek voor een tweede seizoen

C21

NINOVE - Hilde Nijs opent de deuren van DeKantfabriek voor een tweede seizoen

2016-06-12_uitnodiging_flyer_markant_hilde_nijs
 

Het sociaal artistiek project in DeKANTFABRIEK is een initiatief van actueel multidisciplinair kunstenaar/curator Hilde NIJS. Professioneel kunstenaar sinds 1976, beoefent ze de installatiekunst, schilderkunst, sculpturale keramiek, digitale kunst en gemengde technieken en maakt glasramen op bestelling. Zij laat zich enorm inspireren door de correlatie tussen de verschillende kunsten zoals beeldende kunst, muziek, literatuur, poëzie en theater in dialoog met de academische wereld. 

 

Het eerste seizoen vorig jaar ging over een zoektocht naar onze "Identiteit"  samen met professor psychoanaliticus Paul Verhaeghe (Ugent) en was met zijn 1.500 bezoekers een enorm succes. Een tweede seizoen bleef dan ook niet uit en vermits onze identiteit onlosmakelijk verbonden is met de tijd waarin wij leven, kreeg het project als noemer "EndlessTIME, Endless Flow", ditmaal met ethisch filosoof Ignaas Devisch  (Ugent) en kunstfilosoof Willem Elias (VUB).

 

Hilde NIJS nodigt in DeKANTFABRIEK collega's kunstenaars uit om samen met haar DeKANTFABRIEK tot een kunsttempel om te toveren. Dit jaar zijn dat onder meer George De Decker, schilder, videokunstenaar en componist uit Mechelen, Solange Abbiati, kunstenares uit Zeeland, Eddie Symkens, beeldhouwer uit Maasmechelen, Emiel De Roover, schilder en installatiekunstenaar uit Zottegem en Marc Galle, schilder en installatiekunstenaar uit Oostende. In haar music room, krijgen tal van musici, auteurs, dichters en dit jaar ook een regisseur, een platform.  Een kunstenaar mag zich volgens Hilde NIJS, niet in hokjes laten drummen en moet ten alle tijde de vrijheid genieten zijn kunst te maken en te ontplooien zoals hij dat zelf wil. Daarom vindt ze het zeer belangrijk dat minder gekende kunstvormen zoals de nieuwe klassieke muziek en hedendaags theater, kunstvormen dikwijls gebracht door jonge mensen, de kans krijgen getoond en gehoord te worden juist omdat ze een product zijn van de hedendaagse tijd waarin we leven. Haar keuze viel op Maarten Van Ingelgem, componist/pianist en telg uit een getalenteerde muzikale familie in Aalst. Hij brengt in september zijn nieuwe creatie "Muziek voor een ruimtehaven" en auteur, regisseur William Peynsaert uit Erembodegem, toont er voor het eerst zijn nieuwe stuk "Stoute Slovaakse Vrouwen", een productie van Don Ki Chod v.z.w.

 

Markant Ninove vzw. "Nocturne op zondag", tijdloze kamermuziek gebracht door "Trio Divertimento" met Benedikt Boelens uit Ninove en fluitist aan het Symphonisch orkest van de Vlaamse Opera, violist Michael Taits en cellist Boris Baraz, beiden leden van de befaamde Moscow Chamber Academy. 

 

Ninovieter en founder van JazzMADD, Jean Van Der Schueren, klassiek gitarist, mag ook niet ontbreken op het programma. Hij begeleidt auteur, dichter Stefaan van den Bremt (Vlissingen, NL) bij zijn lezing uit zijn recente werk "Kromzang en vertalingen van Emile Verhaeren" op zondag 30 september om 17 uur.

 

Info: DeKANTFABRIEK, Burchtdam 4 9400 Ninove is in juni en september open op donderdag, zaterdag en zondag van 15 uur tot 18 uur. In juli en augustus op zondag van 15 uur tot 18 uur. Voor groepen reserveren 0476 43 82 72.

 

De expo blijft geopend tot 8 oktober 2016

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 jun 2016
Jacky Delcour
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief