NINOVE - 74ste Grote Prijs Beeckman-De Caluwé

C21

NINOVE - 74ste Grote Prijs Beeckman-De Caluwé

Affiche2016kl
 

In tegenstelling tot de teleurstellende voorjaarse lentezon, welke vooral schitterde in haar afwezigheid, heeft het bestuur van Denderclub Ninove deze lente reeds het beste van zichzelf gegeven. Er werd allesbehalve stil gezeten. Door man, vrouw en macht werd nauw samengewerkt om komende, (hopelijk) zwoele zomer van de 74ste Grote Prijs Beeckman-De Caluwé opnieuw dé Ninoofse wielerhoogdag te maken. Na het grote valentijnsgebulder van het Ninoofs carnavalsgeweld werd het hoog tijd om ons weer in de klikpedalen te schieten en ons kloppend wielerhart het epo-loze bloed door ons lichaam te laten pompen.

 

Enkel de zon gaat voor niets op.

Een levenswijsheid die zeker en vast opgaat bij het organiseren van een wielerwedstrijd met die allure van dé GROTE koers van Ninove. Steeds loon naar werken en daarom hebben we met z’n allen reeds maanden werk en voorbereidingen achter de rug. Naast het verplichte scheren en masseren van de administratieve benen, hebben we dit jaar een zéér succesvolle editie achter de rug van ons (wereld)vermaard stoempfestijn. Via deze weg hadden we graag nog eens alle bezoekers/sympathisanten van harte willen bedanken. Daarenboven wensen wij ook even al onze trouwe partners en sponsoren te danken voor hun jarenlange ondersteuning op organisatorisch, infrastructureel en financieel vlak. Jullie welgemeende/oprechte steun is onontbeerlijk voor het welslagen van ons jaarlijks wielerfestijn, waarbij het aflikken van duimen en vingers een wederkerende must is. Een welgemeende dankjewel…

 

Hiermee is het levende bewijs nog maar eens geleverd. De koers is van iedereen en zeker van de Ninovieters…  Wij spreken dan ook liever van ONZE Grote Prijs Beeckman-De Caluwé. Het volkse karakter van onze wielerwedstrijd voor Elite dient dan ook naar de toekomst toe gewaarborgd te worden. Een dag vol ongebreideld wielerplezier, welke veelal overgoten wordt met gezellig, goudgeel gerstenat. Kortom gezegd. Een op-en-top Ninoofse wielerwedstrijd met een op-en-top Ninoofse organisatie. Het is geen publiek geheim dat Denderclub Ninove menig rasechte Ninovieters in haar rangen heeft.  “In alles wat men onderneemt, zit de succes hem in de voorbereiding” en met een mix van “oude” rotten in het vak en “onervaren” jeugd mocht de oudste sportvereniging in Ninove dit jaar 74 kaarsjes uitblazen . De Grote Prijs Beeckman-De Caluwe is dé belangrijkste koers op het Ninoofs grondgebied, georganiseerd door, voor en met Ninovieters.

 

“Koersen, is Ninof & Ninof, dat is koersen”

Het werd in de regionale pers reeds eindeloos geschreven en gedrukt, maar toch willen we jullie nog maar eens zeggen dat de G.P. Beeckman dit jaar uitzonderlijk eens doorgaat op een zondag en dus NIET op de gebruikelijke, traditionele derde donderdag van de Ronde van Frankrijk. Een onverwachte, gedwongen wijziging op de wielerkalender, waardoor men bij Denderclub Ninove voor nieuwe uitdagingen kwam te staan.

 

Er wordt opnieuw garant gestaan voor 169 kilometer wielerplezier, welke afgehaspeld worden over 13 ronden. Wat we echter wel met nodige zekerheid en enige fierheid in onze stem kunnen zeggen, is dat de volgende editie wederom gekruid zal worden met het summum van nationale en internationale wielerwereld. De allergrootsten zijn dan misschien wel aanwezig in de Tour de France, maar wij mogen met ons uitgebreid, gevarieerd deelnemersveld zeker niet klagen over de kwanti- en de kwaliteit van het peloton.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jun 2016
Jacky Delcour
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 30 mrt 2024

archief