NINOVE - TYPO op de Trampo, de Donderdagen van 4 augustus

C21

NINOVE - TYPO op de Trampo, de Donderdagen van 4 augustus

Deux_sans_troix_3
 
Sur_mesure
 

De voorbije weken zochten De Donderdagen ‘andere’ oorden op (Meerbeke en het stadspark), maar op 4 augustus landen ze weer op de vertrouwde Graanmarkt. Op de eerste aflevering van augustus presenteren we twee jonge, frivole gezelschappen uit eigen land: Deux Sans Trois en Sur Mesure.

 

Het Leuvense gezelschap Deux Sans Trois bestaat uit porteur-jongleur Toon Van Gramberen, de acrobates Annemie Pierlé en Hanna Mampuys en muzikant Jef Hendrikx. In ‘TYPO’ ondervinden de vier aan den lijve de invloed van de groep op hun doen en laten: je bent wat de anderen jou laten zijn. Ze pushen elkaar, lopen elkaar in de weg en werken soms verrassend goed samen. Deux Sans Trois maakt kleine verhalen groter, mooier en absurder. Een typemachine, de ‘king of rock and roll’ en enkele vioolcomposities vormen de soundtrack van ‘TYPO’, een verrassende circustheatervoorstelling waarin het zelden om de ‘circustrucs’ gaat. ‘TYPO’ stond al geprogrammeerd op De Donderdagen 2015, maar is toen door het slechte weer niet kunnen doorgaan. Eén jaar later beloven de vier een klinkende revanche op de onweersgoden.

 

Sur Mesure is een kunstenaarscollectief van muzikanten, instrumentenbouwers, houtkunstenaars en circusartiesten met standplaats Gent. Met ‘Fillage’, hun eerste creatie, dweilt de compagnie momenteel de West-Europese straattheaterfestivals af. De Donderdagen mochten niet ontbreken op hun parcours. Je kan deze plezante en energieke voorstelling met trampoline, acrobatie, jongleren en livemuziek twee keer meemaken.

 

Bekijk voorproefjes op www.deuxsanstrois.be en www.surmesure.be

 

Praktisch

  • Donderdag 4 augustus vanaf 19 uur
  • Sur Mesure speelt ‘Fillage’: 19 uur en 21 uur op de Graanmarkt
  • Deux Sans Trois speelt ‘TYPO’: 20 uur voor het oud stadhuis op het Oudstrijdersplein
  • Gratis!
  • Info: dienst cultuur, 054 31 32 87, cultuur@ninove.be.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jul 2016
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 29 feb 2024
Marc Colpaert | 26 feb 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 21 feb 2024

archief