NINOVE - ‘Miss Dolly’ zorgt voor slotspektakel op De Donderdagen

C21

NINOVE - ‘Miss Dolly’ zorgt voor slotspektakel op De Donderdagen

Puurlain
 
Chocolat
 

De Donderdagen beloven dit jaar tropisch te eindigen. Met twee voorstellingen van het Vlaamse gezelschap Puurlain, het geweldige ‘Miss Dolly’ van de Franse compagnie Marcel et les Drôles de Femmes en een tragikomische openluchtfilm over de eerste zwarte circusartiest belooft het ook een rijk gevulde slotavond te worden.

 

Puurlain trekt om 19 uur op vlinderjacht in de St-Jorisschool in de Koepoortstraat. Pjair is maf, een tikkeltje wereldvreemd en bijzonder knullig. Hij vangt ze af en toe met een netje of met zijn hoed. Of hij vangt iemand om zijn was te drogen. Pjair kriebelt het publiek met pluimen, bloemen of badwater. De halve sinaasappel wordt plots een clownsneus voor zijn nieuwe maatje. Klaar voor de jacht op de vlinder? Rond 17 uur speelt Puurlain een mobiele versie van deze voorstelling in het centrum van Ninove.

En er is meer: omdat het de laatste donderdag van deze zomervakantie is, brengt Puurlain ook zijn installatie ‘Boom Tevreden’ mee. ‘Boom Tevreden’ wordt opgesteld in het amfitheater voor CC De Plomblom van 16 uur tot 19 uur. ‘Boom Tevreden’ is een luisterinstallatie rond een boom vol verhalen, ritselende poëzie en stiltes. Elke stam laat een opname horen van een kunstenaar die zich liet inspireren door ‘Boom Tevreden’. Een mooie plek van verpozing voor wie koelte zoekt bij +30 graden.

 

Voor het theatrale orgelpunt van De Donderdagen 2016 zorgt het Franse gezelschap Marcel et les Drôles de Femmes. Miss Dolly, John, ‘De Dochter’ en Jimmy lijken wel personages uit een western of een stuk van Tennessee Williams. Met ongewone wapens zoals een berg appelen, de wind en een verdwaald paard trekken ze ten strijde. ‘Miss Dolly’ is een absurde liefdesgeschiedenis, maar vooral ook circustheater op een – letterlijk - hoog niveau.

Voor wie nog zin heeft in een extraatje: om 21 uur vertonen we op de binnenkoer van de St-Jorisschool de film ‘Chocolat’ van de Franse regisseur Roschdy Zem (2016) in openlucht. ‘Chocolat’ is het waargebeurde verhaal van de eerste zwarte circusartiest Chocolat (rol van Omar Sy). Samen met Footit (James Thierrée) vormde hij een ongezien komisch duo tijdens de Belle Epoque in Parijs. Ze kennen een weergaloos succes. Tot hun vriendschap - en de carrière van Chocolat - door de valkuilen van de roem, de vele vrouwen en het snelle geld de dieperik ingaan. De ouderraad van de St-Jorisschool serveert terrasdrankjes! 

 

Praktisch

  • Donderdag 25 augustus vanaf 16 uur in het centrum van Ninove.
  • Puurlain presenteert ‘Boom Tevreden’: van 16 uur tot 19 uur, amfitheater cc De Plomblom
  • Puurlain speelt ‘Pjair (Op vlinderjacht)’: 19 uur, St-Jorisschool (Koepoortstraat)
  • Openluchtfilm ‘Chocolat’: 21 uur, St-Jorisschool (Koepoortstraat)
  • Gratis!

 

Meer info? Dienst cultuur, 054 31 32 87, cultuur@ninove.be.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 aug 2016
Jacky Delcour
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 18 jul 2024
Marc Colpaert | 17 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 27 jun 2024

archief