Nieuw beeldhouwwerk van Berlinde De Bruyckere is een van de blikvangers op K R A S J  3 in NINOVE

C21

Nieuw beeldhouwwerk van Berlinde De Bruyckere is een van de blikvangers op K R A S J  3 in NINOVE

Foto-berlinde_de_bruyckere
Berlinde De Bruyckere, ‘After Zurbarán’ (2016). Foto © Hans Theys
 

Vorige week opende in Ninove de derde editie van het tweejaarljkse kunstinitiatief K R A S J. Curator Hans Theys presenteert werk van een 20-tal kunstenaars. Zondag 11 september houdt M HKA-directeur Bart De Baere een K R A S J-lezing.

 

Het was op de koppen lopen op sommige K R A S J-plekken tijdens het openingsweekend. In het Oud Stadhuis, het centrale infopunt, was het druk voor het muur vullende ‘verzonnen avontuur’ van enfant terrible Rinus Van De Velde, de didactische en mild-humoristische panelen en maquettes van Luc Deleu en TOP office en de politieke, religieuze en spirituele disputen die de naar Antwerpen verkaste Ninoofse kunstenares Els Vanden Meersch in foto’s en video verpakt. Op andere binnenlocaties dialogeren sculpturen van Jimmie Durham met foto’s van Max Pinckers en  gaan de idyllische beeldfragmenten van David Claerbout de confrontatie aan met installaties van Gauthier Oushoorn, Koen De Decker en Douglas Eynon. In de publieke ruimte presenteren onder andere Gijs Milius en Nicolas Bourthoumieux nieuw werk.

 

Een buitenbeentje onder de locaties is het pas gerenoveerde charmante dorpskerkje van de ‘stille’ deelgemeente Lieferinge. Van Panamarenko zien we het vliegtuig Raven’s Variable Matrix. Karl Philips herinnert met een gekooide sculptuur aan de originele functie van de kerk als schuilplaats voor vluchtelingen en daklozen. In een ontroerende, speciaal voor Ninove gemaakte sculptuur die verwijst naar het geknevelde lammetje van Zurbarán, laat Berlinde De Bruyckere beelden voor het Goddelijke en het menselijke samensmelten. Op zondag 11 september gaat Bart De Baere in gesprek met curator Hans Theys op de K R A S J-locatie in Lieferinge. Samen bezoeken we de tentoonstelling in de kerk. Afspraak om 14u30 aan de kerk van Lieferinge. De toegang is gratis.

 

K R A S J  3. Met werk van

Panamarenko, Jimmie Durham, Luc Deleu & TOP office, Berlinde De Bruyckere, Rik De Boe, Wim Delvoye, Peter Rogiers, David Claerbout, Isabelle Arthuis, Els Vanden Meersch, Koen De Decker, Rinus Van de Velde, Karl Philips, Sam Weerdmeester, Gijs Milius, Nico Bourthoumieux, Gauthier Oushoorn, Max Pinckers en Doug Eynon.

Met dank aan Hilde en Rudy Koch-Ockier. In samenwerking met het M HKA.

 

Praktisch

Tot en met zondag 2 oktober, elke zaterdag en zondag van 14 uur tot 18 uur. Gratis bezoekersgids in het centraal infopunt in het Oud Stadhuis, Oudstrijdersplein 6, Ninove. Zie ook www.krasj.be.

 

Meer info? Dienst cultuur, 054 31 32 87, cultuur@ninove.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 sep 2016
Jacky Delcour
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 27 nov 2023
Marc Colpaert | 25 nov 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 17 nov 2023

archief