NINOVE - 17 oktober: Werelddag van verzet tegen armoede

C21

NINOVE - 17 oktober: Werelddag van verzet tegen armoede

Dagvandearmoede

In Ninove leeft ongeveer 10% van de bevolking in armoede. De stad strijdt mee tegen armoede en organiseert daarom in samenwerking met Teledienst, het OCMW, Lejo vzw, Kind en Gezin, Vrij CLB Ninove, RWO-ARA en CAW Zuid-Oost Vlaanderen enkele activiteiten die in het teken staan van armoede.

 

Net zoals vorig jaar zullen in de week van 3 oktober de spandoeken met cijfers en slogans over armoede overal in Ninove opnieuw opduiken. Zo willen ze iedereen even laten stilstaan bij het feit dat ook in Ninove veel mensen moeten ‘overleven’. Daarnaast staan er in het weekend voor 17 oktober een aantal activiteiten gepland:

  • Zaterdag 15 oktober: Groots gratis soepcafé. Iedereen is welkom tussen 12 uur en 13.30 uur in de kantine van de brandweerkazerne (Désiré De Bodtkaai 3, Ninove, tweede verdieping). Geniet gratis van een heerlijke tas verse soep met brood en kom in contact met nieuwe mensen. 
  • Zaterdag 15 oktober: Bewustmakende wandeling in Ninove. Na het soepcafé start om 13.30 uur een wandeling aan de brandweerkazerne, einde voorzien rond 15 uur. Er wordt halt gehouden op een aantal plaatsen in het centrum van Ninove en stilgestaan bij de sociale grondrechten van alle burgers. 
  • Zondag 16 oktober: Op stap naar de Abattoir in Brussel. Bezoek aan de grootste wekelijkse markt van België. Deze uitstap is gericht naar mensen met beperkte middelen. Wie graag een rondleiding krijgt in goedkoop winkelen in Brussel, wordt verwacht om 9.15 uur aan de bushalte ‘stadhuis’ van De Lijn (Centrumlaan). Daar vertrek je in groep met de Lijnbus naar Brussel, kort na de middag keer je terug. Voor deze uitstap moet je voor 12 oktober reserveren bij Teledienst via het nummer 054 32 24 54. 

Maar ook jij kan je steentje bijdragen, want samen geven we een krachtig signaal!  ‘Knoop’ mee de strijd aan en hang op 17 oktober een geknoopt laken op een zichtbare plaats!

 

Meer info? Dienst sociale zaken, 054 31 32 45, sociale.zaken@ninove.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 okt 2016
Jacky Delcour
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 01 mei 2024
Marc Colpaert | 29 apr 2024

archief