NINOVE - Politie acties

C21

NINOVE - Politie acties

3_politielogo_2011_p200

De politiezone Ninove heeft tijdens de maand oktober verschillende initiatieven genomen in het kader van de nationale actie “1 dag niet” die op 28 oktober 2016 plaats vond. Op deze dag werd in België en Nederland alles in het werk gesteld om woninginbraken tegen te gaan. In België worden meer dan 200 woninginbraken per dag gepleegd. De sociale kosten die hieraan verbonden zijn, zijn aanzienlijk: wij betalen jaarlijks meer dan 350 miljoen euro…

 

Zo was de politiezone aanwezig op de dinsdagmarkt van 11, 18 en 25 oktober met een preventiestand. Burgers konden hier terecht voor advies in verband met diefstalpreventie en –beveiliging. Daarnaast hebben diefstalpreventieadviseurs van de politiezone op verschillende locaties voordrachten gegeven onder meer op een bewonersvergadering en bijeenkomsten van de vereniging OKRA.

 

Op vrijdag 28 oktober werden gedurende de hele dag 1.079 woningen over het grondgebied van Ninove aan een oppervlakkige controle van het hang- en sluitwerk onderworpen.

Diezelfde dag werd zowel een verkeerscontrole op locatie als een mobiele patrouille georganiseerd met speciale aandacht voor de aanwezigheid van materiaal om inbraken te plegen of buit van inbraken.

Er werden meerdere pv’s opgesteld voor verschillende feiten.

 

De actie “1 dag niet” werd in de aanloop naar 28 oktober 2016 aangekondigd via de led-borden die opgesteld werden op de invalswegen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 nov 2016
Jacky Delcour
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 01 mei 2024
Marc Colpaert | 29 apr 2024

archief