NINOVE - Jeugdauteur Dirk Bracke confronteert derdejaars met het leven in jeugdinstellingen.

NINOVE - Jeugdauteur Dirk Bracke confronteert derdejaars met het leven in jeugdinstellingen.

2016-11-17_het_engelenhuis
 
2016-11-17het_engelenhuis
 

Dirk Bracke, één van de bekendste (jeugd)schrijvers van Vlaanderen en Nederland was op dinsdag 15 november 2016 te gast in het atheneum van Ninove. De derdejaars luisterden geboeid naar de verschillende jongerenthema’s waarmee de schrijver hen confronteerde.

 

De auteur besprak zijn boek “Het Engelenhuis” en gaf wetenswaardige uitleg hoe dit boek tot stand kwam. Voor achtergrondinformatie rond de thema’s jeugdcriminaliteit en verslaving bezocht de jeugdschrijver een twintigtal keer de instelling in Beernem waar meisjes van 12 tot 18 jaar worden geïnterneerd.

 

Een hoogtepunt voor de leerlingen was wanneer Bracke hen informeerde over het verfilmen van de romans Black en Back, over de jeugdbendes in Brussel.

 

Leerkracht Nederlands, Ilse De Paepe vertelt: ‘Onze leerlingen lezen Dirk Bracke graag. Dat komt omdat hij onderwerpen behandelt die hun belangstelling wegdragen: holebi’s, drugs, straatbendes…’.

 

Leerling Femke Van Der Haegen (3 BAK) beaamt: ‘De lezing met Dirk Bracke was interessant, hij gaf veel nuttige informatie over bijvoorbeeld een gevangenis voor jongeren, de verschillende fases die meisjes moeten doorstaan in een gesloten instelling. Op het einde beantwoordde hij ook alle vragen die we hem stelden…’.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 nov 2016
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 21 okt 2017
Jacky Delcour | 17 okt 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 16 okt 2017
Jacky Delcour | 12 okt 2017
Marc Colpaert | 19 sep 2017

archief