NINOVE - Cc De Plomblom brengt Othello door Toneelgroep Maastricht op 15 december

C21

NINOVE - Cc De Plomblom brengt Othello door Toneelgroep Maastricht op 15 december

Editiepajot_ingezonden_logo_stad_ninove_

Laatste kans om deze prachtige muzikale bewerking van Shakespeare’s meesterwerk te zien!

 

In 2015 bracht Toneelgroep Maastricht Othello, een voorstelling die hoge ogen gooide bij pers en publiek. Artistiek leider Servé Hermans regisseerde een indrukwekkende Vlaams-Nederlandse cast in een hartstochtelijke en muzikale uitvoering van Shakespeares meesterwerk over liefde, jaloezie en de angst voor de buitenstaander. David Van Reybrouck noemde de voorstelling ‘theater van een verbluffende schoonheid en onbeschaamde tragiek.’

Ook nu worden de hoofdrollen opnieuw gespeeld door Koen De Sutter, Michaël Pas en Julia Akkermans.


De donkere Othello is in het blanke Venetië perfect geassimileerd. Als generaal wordt hij gerespecteerd, en in de liefde wint hij de mooie senatorsdochter Desdemona voor zich. Het gaat hem voor de wind. Althans zo lijkt het. De adder onder het gras is Jago, Othello’s vriend en ondergeschikte. Jago voelt zich op meerdere fronten door Othello verraden en zint op wraak.

 

Onder de fenomenale taal en poëzie van Shakespeare broeit een grote angst voor het onbekende, een angst die liefde doet omslaan in haat. Toneelgroep Maastricht combineert Shakespeares tekst met muziek uit o.a. de opera Othello van Giuseppe Verdi. Jibbe Willems bewerkt Shakespeares tekst, muzikaal leider Bendix Dethleffsen, bekend van zijn werk met  regisseurs als Christoph Marthaler, de muziek.

 

Nu donderdag 15 december om 20 uur in cc De Plomblom. Tickets (14 euro/ Reductie: 13 euro/ -26 jaar: 7 euro / ABO: 11,20 euro) via www.ccdeplomblom.org.

 

Meer info?

Cc De Plomblom, 054 34 10 01, ccbalie@ninove.be

Veerle Cosyns, schepen van cultuur, 054 31 32 81, veerle.cosyns@ninove.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 dec 2016
Jacky Delcour
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 29 feb 2024
Marc Colpaert | 26 feb 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 21 feb 2024

archief