NINOVE “Warmste Nacht” Heilige Harten Secundair

C21

NINOVE “Warmste Nacht” Heilige Harten Secundair

De leerlingenraad van Heilige Harten Secundair in Ninove komt opnieuw op voor het goede doel in het kader van Music For Life. Dit keer zetten ze zich in voor YOCEVIM, wat staat voor Youth, Orphan, Care, Education, Vlaanderen In Malawi. De leerlingen willen zo ondersteuning bieden aan deze ontwikkelingsorganisatie. 

 

De vzw wil de plaatselijke bevolking van 9 dorpen in Malawi ondersteunen door hen mogelijkheden te geven om hun intellectuele ontwikkeling te verhogen.  Hun project biedt hulp aan een kleuterschool, een meisjesvoetbalploeg en een jeugdcentrum. Ze zorgen ervoor dat 200 kleuters onderwijs en een evenwichtige maaltijd krijgen, ze geven meisjes de kans om zich op sportief vlak te ontwikkelen en ze trachten jongeren uitzicht te geven op een mooie toekomst. 

 

De Warmste Nacht is een organisatie van de werkgroep leerlingenraad en oud-leerlingen. Een aantal oud-leerlingen van HHS zullen de hele nacht door workshops geven aan een 30-tal leerlingen van de leerlingenraad. De Warmste Nacht vindt plaats tijdens de Warmste Week van Studio Brussel.

 

De deelnemende leerlingen en leerkrachten zullen van donderdag 18.00 uur tot vrijdag 12.30 uur samen de tijd doorbrengen en een nacht lang wakker blijven. Tijdens deze marathon zijn er allerlei activiteiten om geld in te zamelen. De leerlingen starten de nacht met een grote wenskaartenverkoop. Ze gaan van deur tot deur in de Ninoofse straten om zo hun zelfgemaakte kaartjes aan de man de brengen. 

 

Sport en spel staan eveneens op het programma, zo wordt er een workshop hiphop gegeven, een levensecht cluedospel gespeeld, een kerstfeestje gehouden, enz. Na een lange nacht en een stevig zelfgemaakt ontbijt, starten de leerlingen met een misviering bij de Zusters der Heilige Harten. Daarna volgt er nog een halve lesdag. 

 

Als hoogtepunt van deze Warmste Nacht trekken de leerlingen samen met hun begeleiders naar De Schorre in Boom waar ze live het bedrag zullen bekend maken dat aan YOCEVIM geschonken wordt. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 dec 2016
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 18 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 17 jul 2024

archief